PaySera излиза най-изгодна при банкови преводи с цел превалутиране от лева в евро и ползване на това евро за каквото ти харесва. Имат левова сметка в бг банки. Доколкото знам май имат и еврови сметки в бг банки, но не съм убеден на 100% дали това е така. Ако е - то значи са много изгодни за преводи в SEPA, ако ти имаш евро тук в БГ сметка - не се налага да плащаш по 20+ евро на траснфер, а просто си превеждаш еврото по PaySera бг сметката и оттам се разпореждаш. Дори и да нямат бг еврова сметка пак си струва да платиш еднократно 20 евро трансфер и след това от PaySera да си пращаш свободно отколкото всеки път по 20, нали?
Минуси: поне за мен outdated website, too much верификация - разговор по Skype с камера, покажи си личната карта и т.н.
Корекция: пейсера имат карта, но условията, поне според мен, не са толкова добри спрямо картите на Revolut и TransferWise:
https://www.paysera.bg/v2/en-BG/fees/payment-card-fees /
https://transferwise.com/gb/borderless/pricing
Revolut - най-доброто като технология. Свързваш си картата и си ти, добри валутни курсове, безплатни преводи в SEPA. Можеш да си изкараш карта и да я ползваш за покупки с валутите, които имаш налични в wallet-а. Дават безплатно теглене на банкомат до определена сума (ниска) месечно. Имат разни други екстри premium като безплатни loung-ове по летищата, по-висок месечен лимит за теглене от банкомат и т.н. можеш да се запознаеш по-подробно чрез приложението им. Имат други готини функции като split the bill, когато сте много хора на една сметка, а само един извършва плащането към търговеца, другите може да си разделите сметката чрез Revolut и да му преведете Вашата част от нея.
Минуси: нямат бг банкова сметка, тоест засега вариантът е само с карта да ги ползваш (уж работели по добавянето на бг банкова сметка, но засега няма). Отскоро имат левов wallet, който можеш да си заредиш с картата.
Payoneer - това го ползвам само за разни shady истории - получаване на пари от Amazon USA, Stripe и разни такива, тъй като ти дават US банкови данни. Имат отвратителни такси (1% входящ превод в долари такса, картата им е с гадни такси - 1% при покупка онлайн) и т.н. + е че са регнати в Белиз, така че трудно ще стигне инфо от тях до данъчни в ЕС. Няма и бг баланс, така че винаги трябва да превалутираш. Тегленето става в местна валута (BGN), имат високи FX такси спрямо другите в поста, не са и толкова бързи. Общо взето, ако не ти се налага - не ги ползвай, само за специфични неща са тия.
+ още една
TransferWise: чакам да ми дойде картата, мисля, че са по-добър вариант спрямо Payoneer. Също ти дават US банкови данни и можеш да получаваш пари от Amazon USA, Stripe, но +ът спрямо Payoneer е в картата - можеш да харчиш от наличните ти в wallet-а валути без такси. Тоест като получа US долари по Transferwise ще мога да си ги харча без да плащам Пайонерските такси. По-неизгодни са спрямо PaySera при банкови преводи и превалутиране лева/евро, но технологията им е по-модерна и няма досадна подробна верификация. Имат бг банкови сметки и бг баланс в уолета. Регнати са в UK, така че не са толкова "safe" колкото Payoneer от гледна точка на данъчния шпионин/крадец.
Това се сещам за момента. Ако нещо по-конкретно те интересува - питай.