Green Bars
Well-Known Member
Сами им вижте обещанията и от тях си личи че ГЕРБ е лява партия, а БСП дясна.
Абе 150к чистачи на дали, но общаци сигурно ...Тц... не мисля, че има 150 000 пътни чистачи, най-малко защото пътищата не се чистят
Тези 20% данък или рестартирането на неефективни проекти ти се вижда дясно?Сами им вижте обещанията и от тях си личи че ГЕРБ е лява партия, а БСП дясна.
Абе хора, я ги махнете тези цифри. Истината е, че доста хора ги мързи да гледат, камо ли да работят. Някои от тях и 500 лева не заслужават. Всички искат да си седят, да си чатят, а по картата им да тече една заплата от 2000 лева. При някои се получава, връзкарите например. Тези, които си правят нормален бизнес си бачкат по 12 часа на ден и не се оплакват. А политиката не им е виновна на никого. Само се мрънка.
27 години едно и също. Сменят се правителства като топъл хляб. Ама мързелът се увеличава. То, че е свързано-свързно е, ама въпросът е, че на хората не им се бачка...
Образованието и възпитанието, те са толкова важни. От училищата и семействата излизат маса неграмотни хора - те не разбират и не знаят, че трябва да се полагат усилия за постигане на повече блага. Масата от тая маса е убедена, че нещата стават с връзки, тия дето имат повечко пари са връзкари, късметлии, бандити. Убедени са, че работодателите са мръсници и иззедници, че искат само да ги преебат работниците. Масата от хората нямат отношение към нещата.
Масата наистина не разбират, че трябва да полагат усилия - на работа и в личния живот, сред роднини, приятели, колеги и съседи. Само Бахаров дава пари ей така, всички други блага трябва да се заслужат и да се стараем за тях.
Това са глупости когато става дума за малка страна като нашата и където икономиката се крепи на сектор услуги и помощите от ес.
Тези два факта могат да обезсърчат всеки който не е имал някакъв впечатляващ старт (т.е. над 90% от хората). Какво трябва да учиш за да бачкаш за много пари? в България тези дейности са много малко... Дори да имаш заложби да станеш ядрен физик и завършиш с пълно отличие - какво? отиваш в умрелия козлодуй за 2к заплата или пък за 300 лв. в БАН. Другия вариант е в чужбина където да си малцинство...
Средата в България ражда това което описваш (а не обратното). Следователно скоро промяна не може да има.
Напълно съгласен съм. Детето на твоя колега има късмет, че баща му е интелигентен и инвестира в него. Проблема в действителност е много всестранен и може да се погледне от много различни точки.Моето мнение е за отношението, образованието и възпитанието - без тях няма оправия.
Докато световната политико-икономическата система не се промени, то нищо добро няма начин да се направи. Защото в тази конструкция в която живеем страната ни е поставена в позиция на "тоалетна". Хубавото е, че вече се вижда, че въпросната система почва да се срива. Но проблемът е след това какво добро да очакваме, ако кадърният за ядрен физик българин не се е образовал така, а се е задоволил да продава стоки от свой онлайн магазин (който естествено ще фалира, след смяната на системата).
А между другото много ми е интересно въпросната учителка дали изобщо може да задържи вниманието на децата за цял учебен час, без да почнат да й викат, да я замерят с хартии и други простотии! Не гледайте едно време - тогава държавата не беше в състояние 99% анархия и учениците горе-долу слушаха. Май не с тази учителка трябва да се почне (то няма и с кого да я замениш - никой не иска да е учител), а примерно с цензуриране на простотиите по програмите на телевизиите.
И как ще я принудиш да го прави? Като я махнеш, тогава вече просто физически няма да имат учител/ка и дори тези 10 минути в часа децата няма да ги имат. Да не мислиш, че посредством заплаха от уволнение ще принудиш някой да е по-съвестен? Обществото днес не е толкова бедно като цяло, че да не можеш да си изкарваш хляба някак и затова да си принуден да правиш нещо което не искаш. Учителката ще отиде продавачка в магазин (такива постоянно се търсят).Точно с учителката трябва да се почне. За да може тя да подготвя децата за реалния свят.
Кадърният ще се справя в този свят и в някой друг свят Тук ще продава от онлайн магазин, след това пак ще намери начин и възможности.
Не е нормално почти 50% да взимат около 500 лв. При положение, че 2500 лв. са нужни за едно 4-членно семейство.
Не знам дали си разбрал, но според мен НЕ е нормално да има такава голяма разлика между първия и втория стълб на тази графика:
https://www.infograf.bg/embed/478
в природата и при нормални условия всичко е плавно и хармонично, само там където стъпи бай ганьо има такива резки аномалии
Абе някоя партия излезе ли с икономически или социален план. Само знам, че едните щели да повишат минималната пенсия и заплата и това е. Мисля, че бяха БСП. Аз си имам фаворит. И в този ред на мисли, ще се радвам, ако гласува повече хора.Сами им вижте обещанията и от тях си личи че ГЕРБ е лява партия, а БСП дясна.