Здравейте, накратко ще опиша случая в който без да искам попаднах. Октомври месец пуснах личната си фотографска техника за продажба в Ибей, от любопитство да видя колко пари мога да й взема ако случайно я купи някой чужденец. Като въпросната техника я бях обявил за продажба и в няколко бг сайтове. Случи се така, че от датата на публикуване на обявата в сайта на Ибей не бях влизал месец, а през това време успях да продам техниката на друг човек в бг. Като след продажбата закрих обявите от бг сайтовете и така приключих случая. Изобщо бях забравил,че съм обявил нещата за продажба и в ибей. Няколко дни по-късно докато бях в командировка ми откраднаха лаптопа, а вътре за мое съжаление ми беше цялата информация свързана с Пейпал, сметки, номера на карти, Ибей, имена и пароли. След като се прибрах започнах процедури по закриване на картите, но не се сетих да закрия и акаунтите към Пейпал и Ибей в суматохата и главоболията,че ще ми източат пари от картата и така и стана. Но успяха да ми дръпнат малка сума пари преди да ги закрия. Не знам какво е станало и как, но един ден получих мейл от ибей че техниката явно за тези 30дни се е е продала отново за сума от около 400$ (въпреки,че реално вече я не е налична), но пари не съм получавал, явно някой друг си ги е пренасочил към него.И сега ,че нито купувача от китай е получил своята стока, нито аз съм получил парите, а отгоре на всичко след това започнах да получавам и мейли със различни такси за продадени стоки с акаунта ми, които седят без да са платени, данните ми са сменени и нямам достъп до тях и акаунта ми е блокиран и постоянно получавам мейли за плащане на такси, които не са мой. Какво може да се направи в случея. Какво следва оттук нататък от страна на купувача от китай и от моя страна? Дайте някакви съвети, защото нищо няма на лице и понеже нямам достъп дори не знам дали не са ми хакнали и пощата и затова съм закрил абсолютно всичко....
Последно редактирано: