В темата се пита за потребителски кредит, което аз го смятам за голяма тесла
Въпроса е да си дадете оценка на РИСКА в живота и в бизнеса - всичко е РИСК... и хората, които успяват да управляват парите си - винаги дават цена на риска.
Потребителският кредит - кредити имат /
според мен/ много повече рискове и капани. Кредитните карти по-малко /
от моя опит/. Когато съм работил със стокови, потребителски и т н... кредити съм имал и много повече условности в договора с БАНКАТА. Тези условности са така пипнати, че не всеки може да разбере правилно и еднозначно термините в договора.
И тъй като това е играта на банката
се играе по нейните правила - за да ги спазвате трябва да оцените РИСКА от неспазването им.
Наторването си е сериозно - но пък и зависи от сумата по кредита... :
- Ако се разчита само на заплата?
- Ако заплатата намалее?
- Ако ви уволнят или напуснете?
- Раждане на дете?
- Трябва да работите и двамата /при семейство/.
- За определени суми - искат гарант другият в семейството...
- Ролята на точната дата и важното и предназначение и наказателните лихви.......................................
- Срока на кредите? Всеки избира най-ниската вноска и така плаща до 70% от главницата - срока отива над 10 г и ебати риска...........
- Още много фактори, които пропускам.... а и характера на кредите е
МНОГО важен. Понякога кредитирането е много повече от математика - просто е сериозна стъпка, бизнес и т н....
- Познаване на
ПРАВАТА на кредитоискателя.... примерно можете на 3тата година да поискате намаляване на % и удължаване на срока. Но никой няма да ви го каже...
- Рефинансирането....
- Местене на кредита в друга банка...
- Обвързването на ЗАПЛАТАТА с кредита - чрез превеждането и....
Списъка ми е безкраен - карам на спомените си.
Буквално всичко може да си купите на КРЕДИТ - но е важна сумата. При определени суми и особености КРЕДИТНАТА карта е по-добро решение....
А ако мислите да развивате кредитно доверие /
всеки има нужда от доверие/ ще трябва да сте супер точни с банката. Според мен да разчитате на пари при всяка нужда от вашата БАНКА /
ако ви има доверие/ е един "гръб" за всеки човек или семейство.
Живота понякога ни поставя пред финансови трудности.