От: От: Правителството ще вземе заем от 1 милиард лева, за да покрие недостига от при
1. Не виждаш за кой ли път се убеждавам - парите няма да останат в народа да ще се изтекат на вън и в двата случая - толкова ли е трудно да зацепиш? Виж прост пример Венецуела богата на ресурси национализирала всичко и вече внася петрол а плува в петрол ....
2. Нямаш фирма с легален бизнес и не ти е ясно та ще ти обесня печалбата е това, което остава за собствениците и те решават дали да я продухат през тръбата или да си я внесат в суиси банки или да инвестират в трета страна - това не е фактор никакъв какво ще става с парите. Лошото е че има много БГ компании, но не ги допускат до конкурсите именно щото пак някой си е продал властта и ограничава конкурнеция - примера с монопола го писахме по-горе.
3. Ти на 33 години в цоца на колко си бил, че си видял какво е била? Най-много да имаш спомен от диско годините хайде, всичко ти е било говорено. Позоволими да знам какво говоря, не знам какви са били при вас селските заводи но коробостротиелнциата и КРЗ + още редица мастодони са бачкали на загуба и а качеството да не говорим. Един кораб се е продавал 2-3 пъти под себестойност найс а? Кремиковци 40 години на загуба найс а? В КРЗ-та са имали 3 пъти повече от необходимият щата. А миналата година се запознах с един от най-добрите радиестезисти в БГ точно през 88-ма са спечелили поръчка от Австрия за високо технологично производство всяка бройка 100к долара след 1 година крах на цоца и този човек ми говори е ходил при директорите и е казал дай да продължим като реформираме имаме много добри позции, отговора е бил така е наредено да правим, трябват хората да работят е същият този човек е отоговрил ние сме 1к който създаваме и правим всичко, защо да носим останалите 7к души? Е познай какво е станало, сам ще се досетиш.
А да не забравим любимото Япония ни изкупува елктрокарите, само и само за да претопи противотежестите по 600-700 кг олово - излизало им е по евтино да ги докарат от колкото да ги купят по борсови цени. Мога до утре да говоря.
4. До 1 година и нещо с такова управление чакай жесток Майдан, но няма да е финансиран от никой освен от любовта на народа. А защото пак икономически не си запознат Китай в момента изкупува всичко що може в Русия в частност Сибир, защо ли?
Да питаш нещо друго неясно да ти обясня?
Това което сте написал, разбира се не е вярно.
Не бих искал да влизам в конкретика, че да Ви губя ентусиазма, но само като прочетох за мита Япония за какво е купувала мото/електрокарите, вече ми стана ясно източника и съответно надеждността на информацията.
Интересно е че познавах шефа на кремиковци, един от последните (беше на приятел баща) и мога от почти първа ръка да обясня че също не е вярно че е работел на загуба, защото подобно твърдение разбира се кара човек да се замисли, дали някой не мисли със собствената си глава, или просто е жертва на нечия пропаганда.
Самият факт че доста след падането на така наречената "желязна завеса", все още се караха с влакове метали и руда за преработването им в Кремиковци, дори и индиец го купи, един от най-големите производители на метали, а накрая го взеха само за скраб, и пак струваше много.
Но какво пък, спорете си за глупости, важното , както гласеше една реклама- Предстои.
Свободата уважаеми колеги е едно нещо, на което имаш право, гениалното в днешно време е да оцениш свободата с някакви материални единици и съответно да я продадеш на всеки желаещ да си купи този продукт и да плаща за да го има, което само по себе си е странно.
Такъв е и заема, който ще се вземе сега.
Това е умишлено, първо държавата/народа става задължен и вкаран в някакви рамки, после тези дето са "инвеститори" ще пожелаят да си платим да кажем за нови самолети, военно оборудване , както и някаква част ще се ползва за инфраструктура, за да може после да се отдаде на концесия.
Такъв е модела, това налагат от силните страни и после някой ми обяснява как в България малко сме работили, а аз до сега не съм видял германец с 4 или 6 ръце, че да работи повече от българин.
Такава им е политиката и за това те не искат производители, те желаят крепостни потребители.
И както е известно, всички до сегашни правителства са просто слуги, но не на народа.