Правописните грешки във форума!

clooby

Member
Извинявайте ако подразня някого, но не е редно да има правописни грешки в превода на етикетите по форума...

Примерно във входящите съобщения пише "четвъртАк" над съобщението, дошло в четвъртЪк. Не съм тръгнал да чета всичко и да се правя на интересен, но това ме фрапира!

От: Правописните грешки във форума!

:) мене лично не ме дразниш, както и не ме дразнят подобни грешки, разбира се по-добре би било да ги няма, но не са болка за умиране.

Извинявайте ако подразня някого, но не е редно да има правописни грешки в превода на етикетите по форума...

Примерно във входящите съобщения пише "четвъртАк" над съобщението, дошло в четвъртЪк. Не съм тръгнал да чета всичко и да се правя на интересен, но това ме фрапира!
Ех този Блинки.:D

Не съм тръгнал да чета всичко и да се правя на интересен, но това ме фрапира!

Много пък лесно се фрапираш :wink::wink:

Пусни си го на английски и всичко ще ти е наред.

Между другото когато някой цитира някого, съобщението в началото на цитата: "Първоначално изпратено от име-на-потребител" се изписва без дистанция: "Първоначално изпратено отиме-на-потребител" :)

Свиква се след известно време. И най-кУравите се предават след време и спират да обръщат внимание. Номерът е да не се повлияеш от общата тенденция.

От: От: Правописните грешки във форума!

Ех този Блинки.:D
Да, ще се оправят. :) Само без кризистни моменти. Някой е бързал и/или пак е бил на черешата по време на писането му. Грешката не е умишлена, просто няма толкова некъдерен човек да обърка "а" с "ъ" в "четвъртък".

То не е редно и да ни управлява пожарникар, ама се случват некви такива неща. :)

Понякога от грешките има полза. Примерно от предишното изречение "кризистен" няма как да не подразни, обаче двойната грешка в "некадърен" е произвела нова дума с нов корен "къде", която спокойно може да навлезе в българския език в близко бъдеще.

Последно редактирано:
оправено... превода е такъв какъвто е и се ползва ас ис... като ни съобщите го оправяме ние ползваме форума на англииски и затова не виждаме толкова от грешките

От: Re: Правописните грешки във форума!

Коментарът ми по 3-те поста над моя:
.....
:)
....
....
:mrgreen:
.......
...........
.....................
:lol:

Все пак това не е форум по правопис, мен пък много ме дразнят хора които коментират по темите само за да се ебават с някого каква грешка е допуслан че е написал "а" вместо "е" примерно, ами случва се особенно като пишеш бързо или си разсеян. Накрая получаваш 10 страници спам в който ти обясняват колко голям некадърник си, а отговор на въпроса ти няма.

особенно като пишеш бързо или си разсеян
Мен пък особено ме дразнят бързо пишещите и разсеяни неграмотни с претенции за познания. :)

Примерно във входящите съобщения пише "четвъртАк" над съобщението, дошло в четвъртЪк.но това ме фрапира!

Примерно: за мен няма значение кога ще ми дойдат парите и в двата делника са добре дошли :) в бързината всеки може да сгреши- ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ВРЕМЕТО Е ПАРИ!

От: От: Правописните грешки във форума!

в бързината всеки може да сгреши- ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ВРЕМЕТО Е ПАРИ!

Хайде да не се лъжем излишно: грешки от бързане обикновено са пропускане или сгрешена буква. Грешки от типа "кризисТни" или "особенНо" са от неграмотност, тъй като тези правила се научават в училище (или поне са се изучавали преди, сега не знам как е).

Грамотността е важна във всеки форум, особено когато става въпрос за пари, тъй като показва нивото на потенциалния партньор. Има много неграмотници с великолепни идеи и предприемачески дух, разбира се, но като цяло всичко е чиста аритметика - грамотните като процент имат много повече знания, възможности и потенциал. Следователно, са с предимство.

От: От: От: Правописните грешки във форума!

Хайде да не се лъжем излишно: грешки от бързане обикновено са пропускане или сгрешена буква. Грешки от типа "кризисТни" или "особенНо" са от неграмотност, тъй като тези правила се научават в училище (или поне са се изучавали преди, сега не знам как е).

брадъре, моето мнение е че : оценката в училище не е критерии за оценката в живота.
Мога да твърдя че 2+2=5
Защото винаги имам едно на ум
Но в бързината наистина всеки може да сгреши и мисля че не е болка за умиралка...

От: От: От: От: Правописните грешки във форума!

брадъре, моето мнение е че : оценката в училище не е критерии за оценката в живота.
Мога да твърдя че 2+2=5
Защото винаги имам едно на ум
Но в бързината наистина всеки може да сгреши и мисля че не е болка за умиралка...

Сестро ли да ти викам, за да спазя етикета? :wink:

1. Повтарям за неразбралите - не говоря за оценки. Най-грамотните и интелигентните обикновено излизат от елитните гимназии. И те са с по-ниски оценки от тези, които излизат от кварталните такива, тъй като към тях има по-високи изисквания.
2. Има случаи, когато 2+2=5. В маркетинга, примерно. Или да си чел Оруел. Ама да стигнеш до тях и да можеш да го докажеш, пак трябва да си грамотен. Преди, ако не беше грамотен, нямаше как да учиш маркетинг - просто не минаваше приемен изпит във ВУЗ. Сега е различно, но крайният резултат е плачевен.
3. За бързината - пак прочети предишния ми пост.

Последно редактирано:

Не споря, а обяснявам, благодаря за уважението :)

Няколко примера. Половината от този форум е неграмотна, но това не ми пречи да работя с голяма част от тази половина - има много свестни и умни момчета и момичета. Не ги подценявам изобщо. Но когато трябва да избирам изпълнител за конкретна поръчка - избирам грамотния. Въпрос на минимизиране на рисковете.

Нивото на грамотност в много случаи определя потенциала. Десетки хора тук изгърмяха на дребно от двама-трима 13-14-годишни тийнейджъра с различни никове. Само по нивото на грамотност и стила на изразяване можеха да определят с кого си имат работа, че никовете са на един и същи човек (без да гледат IP), но се вързаха и пращаха суми по PayPal. Това си е вид данък.

ох да се изцвъкам на интелигентните писания....хахаха. било погрешно написано еди какво си. доста нежно изказване. ето за мен какъв е профила на човека, който се възмущава от такова нещо:

- ходещ по улиците, цитиращ шекспир на родния му език;
- носещ дантелените прашки на майка си;
- визмащ хапчета за самочувстие, я за пенис, я за мускули, я за дървене;
- облича се като изпаднало хипи, но нали е важно да сме ителегентни и да сме в доховен мир;
- обича след едно голямо да разправя колко е умен, докато оправят приятелката му в кенефа;
- харесва хомо изпълнение - ядене на кремвирш с майонеза пред група строителни работници;
- възмущава се от всичко, даже и от себе си като подпръчква;
- не търпи издънки, самолинчуването е част от репертоара тук;
- ходи с монокъл, лула и книга, не е изключено и червило.;
- знае че е роден да пръска мозък и семе;
- смее се леко схванато, но то с орворен чадър в областта на ануса няма как иначе да се смееш;
- отговаря на името candy ass;
- любимата му група е бекстриит бойс, н-синг и други такива анални блудници;
- харесва му хората да го питат но стоп сложни неща, като колко е корен 3ти от 3 000 000;
- ходи на опера, чаени партита, бой с възглавници с други себеподобн, оргии с животни;

не мога да разбера, защо има такива теми? и преди имаше и сега има. да, има грешки, все и влезнал за малко и в бързикната иска да ни каже нещо важно. и точно тук се намира някой да му каже, че е некъдърен или че превода на форума е кофти. кофти е да си горните, да кажа аз. може сами да се сетиме, че е хубаво да се пише грамотно, но когато щракнете на бутона "нови теми', видите 100+, които отговарят на запитването ви, не идва ли на ум, че все някъде ще има грешки. ако не си го помисляме, значи може и ние да си отворим един чадър в задния двор. разбирайте ме преносно.

айде лека, и дано следващия път като влезна не попадна на поредната тема за това колко сме неграмотни. а админите и те да не ги правят такива, че гледат как ядат хранилка. а потребителите е редно да казват на лично или с репорт, а не че са намерили поредната грешка. какво? един кожен медал, а? :)

Всеки си има кусури и е полезно когато странични хора ти обърнат внимание върху тях. Така имаш възможност да се развиваш, а не да си мислиш, че си центъра на Вселената и по-нагоре от това няма къде да ходиш. Слабото познаване на родния език може да е непреодолима пречка в интернет, където информацията се представя главно в текстов вид. Освен това първо трябва да знаеш родния си език поне на добро ниво и после да ползваш чужди за да не стават смешни ситуации. Все едно да си режисьор, който прави тъпи филми, а си мисли, че е за Оскар. Има грешки, които всички допускаме в бързината, без изключение. Включително и авторът на темата. Обаче е израз на елементарно уважение към останалите съфорумци да се слагат главни букви в началото на изреченията и други такива подробности, които се учат не кога да е, а в първи и втори клас.

Горе