Та, понеже гледам, че явно човека който е пуснал темата е по-твърдоглав от колкото си мислех, че ще се окаже, имам правото да изисквам да защитя както себе си, така и колегите които са направили забележки по-горе.
От какво се защитаваме - от обвиненията, които бяха публикувани от човека който търси работа.
Ще започна от там, че офертата в самото начало ми се стори доста свежа, а и напълно нормална (да - наистина смятам, че за тази услуга цена около 200 лева е подобаваща, все пак 1) всеки си оценява труда на колкото сметне за добре; 2) Не сме индийци да бълваме 10 блога в час за стотинки).
Да де, ама явно нещата излязоха бързо извън контрол, а поведението на автора допълнително наливаше масло в огъня.
Ще започна от самото начало:
1. Автора в основата на темата е споделил, че предлага "он-пейдж оптимизация" или по-скоро, че има опит това нещо - окей, нищо против - браво!
2. Във едно от следващите си мнения се изтъкна, че е класирал фирмен сайт добре - отново браво.
3. Това което подразни голяма част от четящите форума - предизвикателството, а именно
ако можеш да направиш по евтин бизнес сайт и да го класираш добре започни бизнес и ми подбий цените
От тук се почна разследването, а хрътки тук бол.
4. Още на първата страница се направиха 3-4
уместни забележки за качеството на самата обява, които автора трябваше да приеме като градивна критика, а вместо това скочи на нож срещу всички.
5. Автора за пореден път подклажда интригата с "не помня да съм искал СЕО съвети". Е пич
ИЗНЕНАДА не си в друг форум в който обсъждането на обява е забранено! Тук всеки изказва мнението си и именно заради това смятам, че пазара тук е на по-високо ниво от колкото в други форуми.
6. На бързо ще премина през втората страница - добре класирания сайт.
Хубаво добре класиране, ама ми се струва, че само един сайт от портфолиото се класира добре. Останалите просто висят в нищото на втора страница. За това и напълно нормално получи критики за това, че трябва малко да внимаваш с изказванията си, което за пореден път го взе на нож.
7. Отиваме на 3та страница и цитата за описанието/ключовите думи. Е да ме прощаваш, ама колкото и старомодно да е в снипета винаги ми излиза описанието на сайта (защо ли?). Може да няма кой знае какво значение от страна на класирането, но има страшно голямо значение за CTR. Ключовите думи наистина вече не са фактор. И въпреки това - дори и според твоите "сео технологии" тези неща да нямат значение и да не оказват влияние на търачките, защо просто не ги премахна, а си оставил някакъв дъми текст? Това говори за немърливост. Я кажи, ти като си купуваш чифт бельо и от него стърчи един гаден конец, не поискваш ли от продавачката да ти даде нов такъв или .. "ще си го клъцна с ножицата"?
8. Отново от трета страница "Изработване - не съм съгласен, има доста неща които трябва да се направят - да се изчисти оригиналния темплейт от доста артефакти"
Не знам какво си имал предвид пот това "артефакти", но докато четях темата останах с впечатлението, че дебъгваш самия темплейт и разкарваш грешките които автора е оставил, а в последствие на 4та страница се оказа, че ти е все тая за тях.
Всъщност знаеш ли - репортнах темата, за да защитя моето невежество и сарказъм приложено 1 страница по-назад, както и колегите, които напълно безвъзмездно ти дадоха съвети, които при други хора ще ти струват по 150$ за 20 минути.
Наистина е смешно да твърдиш, че не си видял съвети. Ако наистина е така, то наистина имаш големи проблеми с възприемането на чуждото мнение.
Мога да продължа още дълго да изреждам нещата които вече са ти обяснени по-горе от други потребители, но ми писна да тракам по клавиатурата.
Те нещата са написани, но явно така и не искаш да ги приемеш.
Та автора ако все още иска, нека му бъде заключена темата, да изкаже мнението си или каквото там е. Ама просто да си мери езика малко и да приема критика. Това тук е бизнес и всеки на всеки е конкуренция. Мръсните ти ризи, може да ги покриеш само по един начин - да нямаш такива.
Едит: Че съм събрал скорост
Прави ми впечатление, че ключовата фраза по която оптимизираш е и самият домейн. Интересно ми е дали не ти се е появил един клиент който да ти каже, "абе фирмата ми е ааааа-бг оод, обаче се занимаваме с ббббб", кво правим тогава? Принуждаваш клиента да си купи екзакт мач домейн? Това не е СЕО. За момента имаш късмет, че си попадал на клиенти, които са се навивали да закупят подобни домейни, а тези домейни дават дооооста добър ефект при класирането на сайтове в серпа, още повече в такива ниско-конкурентни нисши (че дори и в такива с висока конкуренция).