CTAH
Well-Known Member
От: Предлагам Дропшипинг на стоки за дома
Няма нужда да учиш, просто наеми човек който е запознат да свърши работата.
Разбирам че предпочиташ да работиш с търговци на едро които да предплатят стоките.
Но щом си опрял до тук... ясна е работата.
Виж сега ще ти обясня дропшипинга.
То си е каталожна търговия, в чист вид.
Предимствата на онлайн търговията са че колкото и на добро място да ти е физическия магазина или колкото и хора да минат покрай него или да влязат в мола не могат да се сравнят с безкрайната онлайн аудитория.
За целта ти предоставяш каталог със снимки, описания, размери цветове, характеристики, варианти, атрибути, /в идеалния случай и видео/ на уебмастъра които той да качи на онлайн магазина си и да представи твоите стоки на възможно най-голям кръг потенциални купувачи.
След като той получи поръчка за някой или няколко от твоите артикули ти изпраща парите по цени на едро и стоката тръгва към купувача.
Сега тука има една малка българска подробност. В България се работи така само с китайските доставчици.
Повечето хора са свикнали след поръчката да ти предоставят данните на клиента ти да изпълниш заявката и след като си прибереш парите от крайния потребител да им изплатиш % комисион.
Лоша практика ама какво да се прави....
Сега хубавото в твоя случай е че има глад на пазара за нови стоки.
Може да упоменеш че работиш само с предварително плащане и ако наистина има сериозни играчи ще стане работата.
Но в Интернет СНИМКАТА продава а доброто описание ти дава предимство пред конкуренцията.
Сега мога да пиша още много за това как стават нещата но за да не те затрупвам с информация
Най-добре си намери човек който да свърши това вместо теб
Няма нужда да учиш, просто наеми човек който е запознат да свърши работата.
Разбирам че предпочиташ да работиш с търговци на едро които да предплатят стоките.
Но щом си опрял до тук... ясна е работата.
Виж сега ще ти обясня дропшипинга.
То си е каталожна търговия, в чист вид.
Предимствата на онлайн търговията са че колкото и на добро място да ти е физическия магазина или колкото и хора да минат покрай него или да влязат в мола не могат да се сравнят с безкрайната онлайн аудитория.
За целта ти предоставяш каталог със снимки, описания, размери цветове, характеристики, варианти, атрибути, /в идеалния случай и видео/ на уебмастъра които той да качи на онлайн магазина си и да представи твоите стоки на възможно най-голям кръг потенциални купувачи.
След като той получи поръчка за някой или няколко от твоите артикули ти изпраща парите по цени на едро и стоката тръгва към купувача.
Сега тука има една малка българска подробност. В България се работи така само с китайските доставчици.
Повечето хора са свикнали след поръчката да ти предоставят данните на клиента ти да изпълниш заявката и след като си прибереш парите от крайния потребител да им изплатиш % комисион.
Лоша практика ама какво да се прави....
Сега хубавото в твоя случай е че има глад на пазара за нови стоки.
Може да упоменеш че работиш само с предварително плащане и ако наистина има сериозни играчи ще стане работата.
Но в Интернет СНИМКАТА продава а доброто описание ти дава предимство пред конкуренцията.
Сега мога да пиша още много за това как стават нещата но за да не те затрупвам с информация
Най-добре си намери човек който да свърши това вместо теб
Ами лесно в магазини, но не онлайн. Продавах и през продавалника, но там нещо се промени, а аз нямам време за учене. Точно и по същата причина тръгнах да търся начини да си увелича продажбите. Човек като мен, който не е на ти с интернет магазините и няма време да се учи, решава да потърси някой, който знае как да продава.
Имейл не мога да оставя, защото се регистрирах снощи и нямам никакви коментари и като гледам е хубаво да не ги правя. То всъщност и снощи горе долу разбрах какво е дропшипинг. Позволих си да изпиша фирма, защото с продуктите на тази фирма няма да има проблеми със снимките и показва какъв кръг от клиенти ми е интересен и да ми даде представа има ли интерес (все пак не са "оригинални реплики" и маратонки).
И само за сведение, аз като внасям да не мислите, че някой ми дава снимки. Виждам на място, получавам един екселски файл дето и голяма фантазия да имам пак няма да позная какво ще дойде.