От: Предлагам статия за Фън Шуй
Надявам се, че обърнахте внимание на въпроса ми, ако сте го прочели внимателно - попитах откъде сте сигурни в достоверността. Тъй като следя какви глупости за Фън Шуй се тиражират в нета от сайт в сайт, в повечето случаи неподписани материали, имам доста впечатления за качеството на подобна информация.
Името на първата статия ме отвежда до две книги:
1. "ФЪН ШУЙ ЗА 5 МИНУТИ" от Селена Самърс, където има девет лечения и над 50 грешки в цялата книга; справка: анализ на книгата в раздел ПУБЛИКАЦИИ в сайта ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ
2. "ФЪН ШУЙ: ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН" от Сара Росбах, където също има девет лечения и над 40 грешки в цялата книга; справка: пак там
Достоверната информация предполага сигурен източник. Такива са книгите на известните автори или техни публикации в интернет. За печатните издания обикновено има клауза са спазване на авторското право, затова не се спирам на тях. Тъй като се оказа, че и в книгите има доста грешки, трябва да се добави изискването авторът да познава материала. Броят на хората, отговарящи на второто изискване, в България е твърде ограничен. В повечето случаи публикациите на българските автори са отворени за ползване, а за такива хитреци, които пропускат да цитират източника, има раздел ПЛАГИАТСТВО.
Това, че някой от съветите в някой материал е истински и има резултат, е добре и е дори радостно. Но това по никакъв начин не сочи, че целият материал е качествен.
Ето тук е и главният проблем - когато човек няма необходимите знания, не може да прецени качеството на някоя статия или книга.