Re: От: Предлагат да намалят максималния разрешен размер на плащанията в брой
Нормален данъкоплатец няма. Аз ти преведох по фактура едни фиктивни 12 000 лв за ремонт. Ти после ги изтегли и ми ги върна в кеш.
А братчеда прехвърли колата си на баба ми и от 2016 му дреме за винетките.
За тва и на протеста не ходи #общество.
Така е, лошото е, че няма и да има. А ако има, то той е един вид прецакан, защото е в едно малцинство в общи линии. Точно тук българина все гледа да не се прецаква. И нормално, ?никой не би се прецакал. Ако веднъж го направи, ОК, но втори, трети път, вече почваш да изглеждат като тъпадар или явно ти харесва.
И за какво казвам прецакван? Защото да вземем, че си читав и си плащаш данъците, осигуровки, всичко....айде, да речем, че повече в дадено каре блокове в някой квартал. До тук добре. Прибираш се от работа, защото си решил, че вече си поработил за себе си, поработил си и за държавата. И какво....улицата освен, че ти е тъмна, защото осветлението не са го подменяли от няколко години, ти е и мръсна, защото чистят само началото на пролетта и то за да махнат солта от улиците, а да, и преди избори, ама на тия не го направиха, защото беше ясно, че не е нужно предишния кмет да се мазни за гласове, беше си сигурна победата й. До тук добре, оцелял си до входа....влизаш, а вътре са разбили първия етаж, защото "контингента", който едни хора трябва да хващат и да тикат в затвора е на свобода, нищо, че към края на месеца пак ще ти одържат от заплатата, за да им се платят заплати.
Ок, да речем, че се случва, слагаш си СОД, взимаш си блиндирана врата, ако си на първия етаж правиш си терасите като байрутско бомбообежище и стискаш палци, ако нещо ти се случи да не стигаш до 112, където ще ти обяснят, че нямат свободни екипи. В един момент човека сяда и прави равносметка, че парите, които отделя от заплатата си или не отиват за това, което трябва или някак някой не успява да му даде това, от което има нужда, за да води безгрижен от битовизмите живот - с две думи да прави пари и семейство и нищо друго да не го спира в това. След като прецени всичко това, той си казва, майната му...не е нормално да плащам за едно нещо, което не ми върши работа. И почва да блъска повече, за да набави този допълнителен СОД, блиндирана врата, и куп други неща (здравеопазване, социални благинки и т.н.), които са нужни за нормалното ти съществуване, извън обсега на някаква глезотия и прочие...просто едно просто, нормално съществуване.
У тук стигаме до това "плащане" на данък и други врътки, в които държавата губи. Да, но тя губи (или поне е нормално да знае, че губи) още като види какво влага в народа. Натам са вече глупости, криеници, призовки, съдя изпълнители, но като цяло гредата е и за двете страни. И в един момент се получава един омагьосан кръг, в който никой не печели, а просто всичко затъва.
Има решение, и то няма да е великото откриване на топлата вода. Само ще дам САЩ за пример.