Предложете блог CMS за потребители "идиоти"

Sky

Well-Known Member
В търсене съм на нещо с което да се справи таргет групата ми - пълни идиоти които не знаят, че освен фейсбук има и друго в уеб пространството. За да си влязат в скайп примерно вадят листче с име и парола и така, за имейл даже и не знаят какво е.

Идеята на сайта е да могат да пишат коментари анонимно, чрез фейсбук и чрез собствен логин за сайта.
Също да могат да добавят снимки, новини, видео.
Как ще ги науча на това не знам още.
Да е тип блог, също и да могат да се добавят страници.

Направех няколко теста с Wordpress много сложно им се вижда :cry:
Дайте нещо готово, че не ми се занимава да почвам от нулата.

Замислял ли си се за някой форумен софтуер. Щом не могат да се справя с администрацията (дори като редактор) в някой WordPress, то определено може някой форумен CMS да ти бъде по-полезен тук. Каква е идеята - изцяло потребителско или е малко по-професионално - става дума за адването на това съдържание.

От: Re: Предложете блог CMS за потребители "идиоти"

Идеята е да е като блог, но и потребителите да могат да добавят съдържание и коментари.
Важно е да има и собствен логин, че тези които добавят съдържание ще искат да останат анонимни.
Мислех и за social CMS ама ще се размие много информацията в него същото ще е и във форум.
Замислял ли си се за някой форумен софтуер. Щом не могат да се справя с администрацията (дори като редактор) в някой WordPress, то определено може някой форумен CMS да ти бъде по-полезен тук. Каква е идеята - изцяло потребителско или е малко по-професионално - става дума за адването на това съдържание.

От: Предложете блог CMS за потребители "идиоти"

Joomla с K2, от фронтенда имаш логин и можеш да добавяш привилегии на кой да поства къде. Малко повече работа ще имаш ти да го настроиш, но за потребителите ще е мега елементарно. От тва по лесно да се логне и да има бутон добави съдържание във фронтенда не мога да си представя да бъде. А освен тва можеш много добре да подреждаш и администрираш съдържанието.

Надявам се работиш в дом за умствено изостанали? Инициативата ти е похвална :)

Драсни един къстъм с минимум настройки. Тъкмо като го докараш до някъде, може да провериш дали го гледат като войник - въшка, или не. :)

Зимай някой php фреймуорк, има готови скриптове за всичко елементарно, само ще трябва да си го нагласиш.

Обещай им по-такива снимки за награда - да им развиеш интелекта на тази целева аудитория.

wordpress е най-добрата система за идиоти.

какъвто таргетът, такава и групата.

Говорим за мангали, цигани, калайджии, помаци и всякаква такава измет. С ВП не се справиха, къстъм нещо ще е май.

Re: От: Предложете блог CMS за потребители "идиоти"

Говорим за мангали, цигани, калайджии, помаци и всякаква такава измет. С ВП не се справиха, къстъм нещо ще е май.

Бате, това не е добра новина, че не се справят с WP. Защото за друго нещо по-просто от готовите и популярни неща, не се сещам. :)

Все мислех, че WP с няколко плъгина ще е решение. ;)

От: Re: От: Предложете блог CMS за потребители "идиоти"

Все мислех, че WP с няколко плъгина ще е решение. ;)

Избихте сичката риба с тея плъгини. :D
Ама най-важния плъгин никой се не сеща да сътвори - плъгин за мерак да се научи нещо.

Около 7-ми клас, час по информатика, циганско училище:
Две трети не са дошли на училище - една се сгодила; друга си недоспала; трета не я пущат на училище, щото се чуло, че ще я крадат; трима обсъждат снощния брадър на двора; двама отишли да цепят дърва по града - да изкарат някой лев...
Имаш ли представа как се преподава двоична бройна система? Или разликата между AND и OR?

• Like
Реакции: CTAH
От: Re: От: Предложете блог CMS за потребители "идиоти"

Избихте сичката риба с тея плъгини. :D
Ама най-важния плъгин никой се не сеща да сътвори - плъгин за мерак да се научи нещо.

Около 7-ми клас, час по информатика, циганско училище:
Две трети не са дошли на училище - една се сгодила; друга си недоспала; трета не я пущат на училище, щото се чуло, че ще я крадат; трима обсъждат снощния брадър на двора; двама отишли да цепят дърва по града - да изкарат някой лев...
Имаш ли представа как се преподава двоична бройна система? Или разликата между AND и OR?

:D:D:D
Честно смях се с глас ...
Но прочитайки го втори път си зададох въпроса - и сина ми е 7 клас, учебник по Информатика/ИТ нямат.
Имах среща с преподавателката по ИТ, интересуваше ме какво ще учат тази година - отговора беше озадачаващ - Същото каквото и 6 клас - Word, Excel, PowerPoint, и някакъв редактор от типа на Pain, но не била решила, дали да е той ... вметна, че в 8 клас, щели да затвърждават същото ... Остави ме дълбоко замислена.
Извинявам се да офтопика.

Според мен на такива хора, които не желаят да положат елементарни усилия, за да научат елементарни неща не може да се помогне почти по никакъв начин. Освен да отделят някаква сума на месец и да наемат човек, да им администрира сайта.

Група за милиони имаш, каква е идеята, представи си анонимен коментар от сорта:" хай-бате соске кате джас хасмукар на вилица турлюгювеч":D

• Like
Реакции: Sky

Група за милиони имаш
Добра нива е намерил той, ама да видим как ще я прекопае.

Погледни CMS Made Simple. Имам направени 15тина сайта с него и до сега на ми се е налагало да обяснявам на клиентите, как да се оправят с контролния панел! WP в сравнение с него е, като за вишисти. Ако имаш въпроси питай.

Горе