AdSense изкарва реклами според търсенето на потребители, а не според съдържанието на сайта. Няма никакво значение какъв е сайта, важно е какви са потребителите. Как за толкова години не го разбрахте...
Не е точно така! Айде търси ми Лекарства, манджа и еди кво си и влез в твоя сайт да видим ще ти изкара ли тези реклами?
Нишовите сайтове да кажем за лекарства те не се вълнуват от жълти странички, а от стриктно подбрана аудитория! Тия де раздават заеми, кажи речи също си избират къде и как да им се показват рекламите макар те по-често да се появяват и по всякакви сайтове, тъй като гугъл иска да им съдере кожата от високи цени за клик и т.н.
Ако това беше изцяло така както ти си го разбрал, а ние (аз не) как тогава 100 различни по ниша сайта получават и различни плащания?
Ще ти дам пример с 5 мои сайта които трафика им идва от едно и също място (спам във фейсбук) навсякъде вади различни реклами, различни цени, както и на мен не ми вади еднакви неща които съм търсил по всички сайтове.
Темата е доста дълбока по принцип и всеки си има виждания и никой не може да докаже противното, идеята ми беше че алтернатива на адсенс няма, няма и кой да и бъде! За рекламна площ вече фейсбук е предпочитан, но за плащания от показвани реклами няма кой да ги конкурира, особено БГ позьорчетата дето искат ебати изискванията дерат по 30 стинки клика, а ти плащат на теб 5... МЕРСИ
Иначе най-добрата монетизация винаги ще си остане собствения продукт и продажба, естествено ако някой го купува изобщо и е подходящ за аудиторията ти, ако не ТО ПАК АДСЕНС е номер 1!