Искаш да кажеш, че няма значение какви гени носиш, а единствено в каква среда живееш?Това е друго, щото се отнася за тялото а не за ума. Ума се ражда, като празен хард диск. Ако ти го пълнят маймуни - ставаш маймуна, ама не като Тарзан, имам в предвид "човешки" маймуни. Т.е. възпитание, образование, ценности, морал ако щеш.
И да го кажа направо - всичко дължим главно на родителите си.
Просто имаш късмет, но това е друго. Колко пъти си имал късмет? Ако е бил постоянен, да беше станал профиАнкета:
1. Тренирания спортист е по-добър футболист.
2. Аз съм по-добър футболист, дето се спъвам в топката, но изравнявам резултата.
Просто имаш късмет, но това е друго. Колко пъти си имал късмет? Ако е бил постоянен, да беше станал профи
Значение има разбира се, но не мисля че е значително. Ако всичко ти е нормално, нямаш дефекти, като например да не можеш да помниш или нещо такова, какъв е проблема да се научиш?
Сега... на някои хора повече им се отдава дадена работа, на други не толкова. Но това може да се компенсира с други качества.
може би най-тъпата анкета в последно време
все едно питаш:
"има ли Бог",
"престъпниците раждат ли се такива" или пък
"ромите раждат ли се "такива""
и т.н.
Летен следобед на заставата, учебни занятия няма, до вечерните наряди има време, "ритаме мач" на поляната - двама на двама. Едната врата са две сливи, другата врата са два кола на оградата на стопанския двор.
В противниковия отбор е спортист, футболист от окръжно ниво - Цената. В нашия отбор съм аз, дето за две години направих две коремни превъртания, и то с помощта на изпитващия подполковник - висейки с главата надолу в непоклатимо равновесие на лоста, ме буташе по челото, и се превъртах.
Резултат някъде 11/9 за противника. Неутрализирани - не от мен, две бързи атаки на противника, подаване към мен и спринт на съотборника към противниковата врата с викове "Подавай! Подавай!". Вместо да подавам, шутирам високо, в клоните на сливите - два гола. Футболната личност се изнервя и започва да си пази вратата.
Анкета:
1. Тренирания спортист е по-добър футболист.
2. Аз съм по-добър футболист, дето се спъвам в топката, но изравнявам резултата.
Просто не мога да се сдържа, да отбележа, че колегата абсолютно точно пресъздава клишетата на съвремената политическа система - или че всички се раждат равни и това какви ще станат зависи единствено от средата, в която растат. За това са всички програми за "интеграция на различни", като напълно с игнорира ролята на наследствеността. Пълен абсурд.Генът играе изключително голяма роля. Има хора, на които просто им е вродено да са такива, дори без да правят нищо особено, могат да постигнат много по-добри резултати от други. Това важи не само за предприемачите, а и за спортистите и всички останали. Просто някои хора имат нюх за нещата и им идва отвътре, а други колкото и да се напъват, не могат да станат същите. Доказателство за това са децата. Две деца, които растат в еднаква среда и се възпитават по абсолютно еднакъв начин, никога няма да са еднакви. Винаги на едно ще му се удават повече едни неща, а на другото други.
Може би най-тъпото изказване... дори след тези на леондера. Аз лично не виждам връзка между въпроса, който поставям аз и тези, за които говориш ти. От доста време те наблюдавам и не ми харесваш. Станал си прекалено язвителен. В началото се криеше като мишок, не смееше да продумаш, а щом натрупа 100 репутация започна да се репчиш наляво-надясно. Алъна го остави, той е пич. На теб не ти отива.
По темата, обоснови се моля те, понеже аз не схванах какво е общото между ромите, престъпността и предприемачеството.
sorry, но на мен ми се струва много тъпо да се спори за нещо недоказумео
Ако беше такъв, щеше да продава банички, а не да се развива.без ген на предприемач
Не се опитвам да провокирам спор, а дискусия. Диалога по такива екзистенциални въпроси е полезен. Можеш да обогатиш своето мнение, като гледаш по какъв начин разсъждават другите.
А щом не ти се спори за недоказуеми неща, това почти веднага те елиминира от графата "предприемачи", защото няма успешен и истински предприемач, който да гази по отъпканите вече пътеки
хаха
ок, ще помоля @mvmrik да подновим темата за маймуните (за произхода на човека)
:lol:
незнам вервате ли си
кажи какво си постигнал (има раздел "Успей с нас" - защо не се проявиш и в него?) след като даваш такива уроци
@stoineff, това си ти
браво!