blackout8
Well-Known Member
От: От: Предстоящия референдум. За или против развирането на ядрената енергетика?
Тези милярди ги нямаме.
Този износ няма се случи, за 2012 имам голям спад на износа, представи си колко кеф е да имаме 2-ри АЕЦ и да не изнасяме
А иначе ВЕИ е още по-добро и по-ефективно и от АЕЦ, ако така се поставя въпроса.
По-рано съм писал обширно, защо хич не ни трябва 2ри АЕЦ!
Днес чух много интересно мнение и ще се опитам да ви го представя по начина, който го разбрах. В едната линия се говореше за по-дълъг период от време.
1. Затворените блокове на АЕЦ " Коздлодуй" подсказват, че е прекалено остарял, за да може да сме енергонезависими за десетилетия напред.
2. Дава възможност след години децата ни да бъдат осигурени с източник на енергия
След това обори някои от другите твърдения:
3. АЕЦ-а е много по-екологичен метод за производство на енергия в сравнение с ТЕЦ и ВЕЦ.
4. При евентуален проблем с някоя АЕЦ, независимо дали ще е в Германия или Белене екологични проблеми ще има и в България.
5. Техниката и технологията използвани в модерните централни ( а не тези от преди 20-30 години ) се равняват на космическите апарати.
Накрая засега на икономическата гледна точна: ( не съм я проверил до колко е достоверна, но все пак ще я споделя )
6. По време на самото изграждане ще доведе много външни инвестиции. Каза, че дори сега правителството е намерило няколко млрд.
7. Можем да изнасяме повече мощности за други страни.
Какво мислите за горното мнение. На мен ми харесва доста. Аз лично бих прибавил, че не можем да развиваме зелена енергия току - така, защото:
- По пътя на прогреса трябва да минем през АЕЦ, както всички други развити страни, за да преминем на по-следващо ниво.
- Голяма част от българите няма нагласата да бъдат екологични
- И в рамките на шегата да кажа, че не можем на всеки блок да окачим вятърен генератор
-----------------------------
Хареса ми идеята тези пари да се включат в изолация на жилищата в България. Знаете ли, че по някаква програма( мисля, че е от рода на енергийна ефективност ),домакинствата могат да кандидатстват за отпускане на средства при закупуване на слънчеви колектори?
Тези милярди ги нямаме.
Този износ няма се случи, за 2012 имам голям спад на износа, представи си колко кеф е да имаме 2-ри АЕЦ и да не изнасяме
А иначе ВЕИ е още по-добро и по-ефективно и от АЕЦ, ако така се поставя въпроса.
По-рано съм писал обширно, защо хич не ни трябва 2ри АЕЦ!