Fozzy
Well-Known Member
Пичове, знам, че разбирате от компютри, моля ви помагайте, че си цакнах лаптопа. Днес нещо ми заби и му извадих батерията. После като тръгнах да го стартирам и пръц, тръгва, показва прозорчето където зарежда Уиндоуса, после показва един син екран за стотни от секундата и тръгва да се рестартира. Пробвах всички начини да гу пусна - нормали, уаст кноун гуд конфигурейшън, сейф мод, ама не ще и не ще. Сега дадох да не ми се рестартира при систем фейлър, та да го видя този син екран какво гласи. Та ето какво пише:
Такива настройки на биоса не видях никъде. Пробвах да го разглобя и да му държа около 1 час батерията на биоса изключена, тц не става.
Пробвах някакъв диагностик тест, и ми дава някаква грешка на харда.
Преди имах същия проблем и се оправи с преинстал, ама сега не искам да го преинсталирам поради няколко причини. Едно, че целия ми живот в снимки е само на компютъра. Всичките ми лекции са там, пък след няколко дена имам изпит. Разни проекти, клиентски сайтове ми се мъдрят из харда дето и тях никъде ги няма качени, абе ташак. Ако искам да ми смъкнат само информацията от харда, кавалите в София ще ме оръсат с 30 кинта за едното шибано копи/пейст. Пък и какъвто съм идиот цял ден ми отнема една преинсталация, пък както казах имам изпит скоро. То цял семестър всяка вечер пиян, сега трябва да се учи...
Та забравих да кажа малко инфо, лаптопа е дел инспирон 1300 на уиндоус хр.
Айде ставам, че съквартиранта ми си идва и ако ме види на неговия компютър ще ми скъса ушите. Пичове, много разчитам на вас, моля ви помагайте.
shibaNIQ laptop каза:A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Propuskam malko bezsmislen tekst i:
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
Posle pishe kak se puska safe mode i nakraq:
Technical information:
*** STOP: 0x000000ED (0x8235D418, 0xc0000006, 0x00000000, 0x00000000)
Такива настройки на биоса не видях никъде. Пробвах да го разглобя и да му държа около 1 час батерията на биоса изключена, тц не става.
Пробвах някакъв диагностик тест, и ми дава някаква грешка на харда.
Преди имах същия проблем и се оправи с преинстал, ама сега не искам да го преинсталирам поради няколко причини. Едно, че целия ми живот в снимки е само на компютъра. Всичките ми лекции са там, пък след няколко дена имам изпит. Разни проекти, клиентски сайтове ми се мъдрят из харда дето и тях никъде ги няма качени, абе ташак. Ако искам да ми смъкнат само информацията от харда, кавалите в София ще ме оръсат с 30 кинта за едното шибано копи/пейст. Пък и какъвто съм идиот цял ден ми отнема една преинсталация, пък както казах имам изпит скоро. То цял семестър всяка вечер пиян, сега трябва да се учи...
Та забравих да кажа малко инфо, лаптопа е дел инспирон 1300 на уиндоус хр.
Айде ставам, че съквартиранта ми си идва и ако ме види на неговия компютър ще ми скъса ушите. Пичове, много разчитам на вас, моля ви помагайте.