Прекалено нисък adsense ctr?

Bigger

Member
От известно време имам прекалено нисък цтр и то на доста сайтове, не знам защо и как да се справя с проблема. В повечето дни държа около 0.50% обаче все по често става 0.30, 0.20 даже имам дни и с 0.15%. Вече съм вдигнал доста нивото на трафика, правя доста прилични посещения, които за съжаление не ми носят достатъчно доходи за това количество, хора с 2-3 пъти по-малко трафик от мен изкарват повече пари. Какво съм правил до момента?

На основният сайт, които би трябвало да вади най-много пари, където хем кликовете са прекалено скъпи, хем трафика е приличен.. съм сменял темплейта 2 пъти, разположението на рекламите няколко пъти, експериментирал съм с цветове и разни психологически закачки, като да речем текстовете на рекламите да са черни, а текста на сайта сив.. и още доста неща, но уви и до ден днешен повече от 0.50% цтр не съм виждал никога. Ако поне ги държи, пак ще бъде окей, щото посещенията са прилични, но има и много дни в който пада под 0.20%. Примерно, вчера имах малко пиков момент и достигнах до около 2000 посещения, близо 4500 импрезии в адсенс и цтр от 0.25%, което ми донесе в пъти по-малко пари от обикновенно.. Не знам какъв е проблема. Трафика на този сайт е 90% от гугъл, като от него около 45-50% идва от google images, където ползвам скрипт за редиректване и вкарване директно в страницата, а не както принципно ти отваря само картинката. В началото импрезиите бяха доста слаби, около 1,20 средно, но вече се повишиха и почти всеки ден надминават по 2 импрезии средно на човек, което може да се приеме като нормално, за такъв тип сайт. Не знам какво да направя и как за да повиша малко цтр-а, ако се сещате за някакви предложения или хватки, трикове така наречени, който сте ползвали и са ви помогнали ще бъда изключително щастлив да ги споделите, точно ще помогнем и на други хора с подобни проблеми. Който се интересува от сайта, статистики, информация и каквото и да било да ми пише на лично, ще му дам да види всичко.

Другите неща съм склонен да ги преглътна, защото става въпрос за още 2-3 бг сайта, който имат по-нисък трафик и също доста нисък цтр, но там колкото и да вдигам цтр-а няма особено да променя прихода, с кликове по 1-2 и 5 цента на ден.. така че е почти безсмислено. Би било различно, ако има много голямо количество трафик, но не е така, а и не смятам че има нужда да продължавам да им вдигам трафика, с тия доходи. Основно ме интересува решение на по-горния проблем, със сайта с повечко трафик и скъпи кликове от порядъка на 0.20 цента средния и нагоре...

Та, ще се радвам много, ако някой сподели мнението си и ми препоръча какво да пробвам, за да решим проблема.. Благодаря на всички предварително!
 
От: Прекалено нисък adsense ctr?

А замислял ли си се за self direct advertising и изобщо за direct advertising? С тези посещения според мен ще бъде много по-добре ако разкараш Google. Зависи на каква тема е сайта, но едва ли ще е трудно да намериш спонсори.

Относно CTR нямам идея, тъй като не използвам adsense.
 
От: Прекалено нисък adsense ctr?

Ами не, реално те не са толкова много. Сайта за който говоря и на който основно разчитам прави ~500 посещения дневно, което ми се струва слабичко все още за директна реклама, виж над 1000 може и да потърся нещо.. но на тоя етап мисля, че съм доста слаб. Като се събере общо трафика от всичките надминава 1000 и през повечето дни е в порядъка на 1000-1500 посещения, ама има и БГ сайтове и англоезични и са на различни тематики.. на тоя етап адсенс може би ми е спасението, а като понапредна още малко ще почна да се ослушвам и за други варианти. Доволен съм от цените на клик и от всичко, само не съм доволен от тъпия ЦТР :(
 

Горе