Преминаване от един хост/домейн към друг?

DonMakaveli

Well-Known Member
Искам да си преместя хоста и домейна от tophost на hostbulgaria.. Как става номера например с домейна, след като още не е изтекъл..

И местенето на хоста влияе ли по някакъв начин на СЕО-то?
 
ами по принцип само сменяш днсите на домеина не виляе на сео по принцип ако местиш сайт за чужбина . При сайтовете за бг има тоиз проблем с кеша на днсите на бтк и тези които са на този доставчик ще търсят на стария хост

Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите
 
От: Преминаване от един хост/домейн към друг?

Трябва да си спреш сайта докато се обновят днс-ите. Да не може да се добавят коментари, мнения и т.н. в зависимост от типа скрипт, който го задвижва. Когато видиш, че айпито на сайта е сменено и съответно днс-ите са обновени, можеш да пуснеш пак сайта. Така на старото айпи ще остане спрян сайт и хората, при които днс-ите още не са обновени няма да могат да добавят информация и да стават разни аномалии, при които после се губи информация.
 
От: Преминаване от един хост/домейн към друг?

Аз бих направил следното:

Регистрирвам се в новия хостинг -> те пращат писмо с временен адрес на хостинг-а (примерно на моя сайт http://upload-pictures.info времения адрес (който е постоянен но до смяна на днс-и може да се ползва временно) е h**p://zora.superhosting.bg/~uploadpi/ -> в хостинга си правя базата данни и си прехвърлям файловете -> разрешавам достъп до базата данни от всички айпи-та -> на стария хостинг си едитвам конфиг файла да ползва базата данни на новия хостинг -> сменям днс-ите на домейна и така независимо кой сайт отварят потребителите новите коментари и статии отиват в новата база данни и след време (след окончателния DNS рефреш) си махам файловете от стария хостинг и спирам да го плащам -> забранявам достъпа до базата данни от други айпита освен от локал хост
 
От: Преминаване от един хост/домейн към друг?

Когато аз прехвърлях сайта си от топхост към суперхостинг, от суперхостинг ми предложиха да прехвърлят всичко вместо мен и така и стана - направиха копие на контролния ми панел и се заеха с прехвърлянето на домейна, като аз трябваше да изпратя писмо до топхост/домейни да ми освободят домейна, за да може да стане трансфера - има някакъв ключ, който трябва те да дадат за да може да бъде прехвърлен домейна. От топхост реагираха много бързо и го освободиха, обаче нещо се обърка и се наложи да им пиша второ писмо и след намеса от тяхна страна домейна се прехвърли без проблеми. След това прехвърляне доста време имах проблеми с DNS-ите от страна на ADSL, защото те много тромаво ги обновяват и мина доста време докато сайта се появи на компютри, които са с БТК АДСЛ.След като се появи обаче, имаше период от почти два месеца, през който сайта се появяваше и изчезваше от компютрите с АДСЛ, иначе с всички останали доставчици никакви проблеми. Не е зле да питаш новия си хостинг доставчик дали ще ти съдейства при прехвърлянето на сайта и домейна - мисля че трябва да го правят.
 
От: Преминаване от един хост/домейн към друг?

Благодаря Ви.Просто се измъчих с топхост
 

Горе