Премиум WP хостинга WP Engine нещо не е много WP

$INeed$

Well-Known Member

В случай, че някой са много доволни от великите WP Engine. Винаги съм ги смятал за пълна издънка и абсолютно излишно звено в света на този CMS. Някой да е случайно дам и да се "наслаждава" на благата да плаща много и да получава нещо си там.

Драмата може да се види тук:

И вече хората на този премиум хостинг не могат да си обновяват плъгините и ядрото:

Яката работа направо. Този болния Мат не предприемаше ли какви ли не кампании срещу лошите капиталисти - то не бяха Wix, Themeforest, сега е и ред на WPengine.... Да се готвят Елеменор. :D

Явно когато не правиш повече от другите с твоя продукт идват такива емоции. Но WPengine са си едни мазни печелбари, на които им правя евалата, че влачат яко печалби, а другите се правят на велики по конференции. И като стана дума, Мат сипа на спонсора си на събитието WPUS преди няколко дни.

От години избягвам да ползвам WP въобще. 2011-2012та кодих няколко теми, ама се насочих към други неща.

Тая година имах един-два случая да пробвам да направя нещо за клиенти, викам всички в БГ го ползват, ще взема да видя как е положението. Страшна работа.

И това, че шефчето блокира даден хост на "отворената" си платформа и прецаква милиони крайни потребители, за да си продаде неговия конкурентен продукт - найс 👌

Що да не ревем, това направи всичко девове. :) Както AI-то направи и много "програмисти" по-можещи. Преди това дойде и SaaS да направи лесно една секретарка да сглоби нещо там да продава. От мързела и улеснението към прогреса. Дори вече и клиентите не искат да чуят за нещо къстам и неизвестно за тях. Говорим за малкия и среден бизнес, не за сериозни компании. Макар че и там доста готови неща има.

Време е тия дето печелят на гърба на WP да почнат да си плащат.
С 2 ръце подкрепям мерките.

WP Engine не ги бях чувал преди скандала. Вчера им отворих сайта и бях стъписан, като видях $20 на месец.
Така и не разбрах какво са съгрешили WP Engine, но това ще е доста тежка година за тях след като се изръсиха 30-50 милиона да купят българската Nitropack.

Явно и Wordpress вървят към closed source, подобно на "open" ai.

WP Engine не ги бях чувал преди скандала. Вчера им отворих сайта и бях стъписан, като видях $20 на месец.
Така и не разбрах какво са съгрешили WP Engine, но това ще е доста тежка година за тях след като се изръсиха 30-50 милиона да купят българската Nitropack.

Явно и Wordpress вървят към closed source, подобно на "open" ai.
Ето малко обяснения какво точно е предизвикало гнева на Мат. :)

Честно казано и едните са прави и другите, зависи май от гледната точка.

Ето малко обяснения какво точно е предизвикало гнева на Мат. :)

Честно казано и едните са прави и другите, зависи май от гледната точка.
Тъкмо го изгледах. Голяма излагация от страна на Мат.
Края беше епичен - ако прочетете нещо лошо за мен, да знаете че това е кампания от WP Engine, с която да ме очернят.
Видиш ли, той е перфектен и единственото лошо за него, което някой има да каже е лъжа.

30 мин избягва да отговори на 2 въпроса:
Колко е границата, над която започват да им искат пари за използването на марката и колко време е продължила комуникацията с WP Engine, за да ги убеди да си плащат.

Но съм съгласен, че не е редно да развиеш толкова сериозен бизнес на гърба на open source проект и единственият ти принос да е пари за маркетинг на собствената ти фирма по конференции.

А това с промяната на кода на Strapi, така че плащанията да отиват към WP Engine, а не към Wordpress е просто върха :D

Тъкмо го изгледах. Голяма излагация от страна на Мат.
Края беше епичен - ако прочетете нещо лошо за мен, да знаете че това е кампания от WP Engine, с която да ме очернят.
Видиш ли, той е перфектен и единственото лошо за него, което някой има да каже е лъжа.

30 мин избягва да отговори на 2 въпроса:
Колко е границата, над която започват да им искат пари за използването на марката и колко време е продължила комуникацията с WP Engine, за да ги убеди да си плащат.

Но съм съгласен, че не е редно да развиеш толкова сериозен бизнес на гърба на open source проект и единственият ти принос да е пари за маркетинг на собствената ти фирма по конференции.

А това с промяната на кода на Strapi, така че плащанията да отиват към WP Engine, а не към Wordpress е просто върха :D
Друго което ми направи впечатление че като му обясниха че logic flow на npm е еднакъв с малката разлика че npm не гледа кой колко е изкарал, смени въпроса моментално.

Все едно Ubuntu да започне да иска пари от хостинг компаниите защото правят милиарди на техен гръб.

Абе като цяло всички хостинг провайдъри го ядохме на два ката т.е днеска е WP Engine утре сме ние.

Друго което ми направи впечатление че като му обясниха че logic flow на npm е еднакъв с малката разлика че npm не гледа кой колко е изкарал, смени въпроса моментално.

Все едно Ubuntu да започне да иска пари от хостинг компаниите защото правят милиарди на техен гръб.

Абе като цяло всички хостинг провайдъри го ядохме на два ката т.е днеска е WP Engine утре сме ние.
Сравняваш краставици с ягоди.
Сървърите на ВП са си техни и ще режат който и когато си решат, особено разни тарикати.
WP и цялата инфра околко него са две отделни и различни неща. Това, че WP е с отворен код и безплатен то инфрата не е.
Някой някъде я плаща тая сметка.

Сървърите, на които се съхраняват плъгините, темите и ъпдейтите за WordPress, се финансират и управляват основно от Automattic, компанията зад WordPress.com, както и от Фондация WordPress (WordPress Foundation), която поддържа и развива свободната версия на WordPress.org.

Финансирането за тези сървъри идва от няколко източника:

1. Automattic – компанията на основателя на WordPress, Мат Мюленвег, която предоставя платени услуги и хостинг чрез WordPress.com. Чрез приходите от тези услуги те покриват и разходите за сървъри и инфраструктура, използвани от WordPress.org.
  2. Дарения и спонсори – Фондация WordPress приема дарения и има партньорства с различни спонсори и компании в общността с цел поддръжка на проекта.
  3. Доброволна работа – много от ресурсите и разработки на WordPress се поддържат от доброволци и общността, което също помага да се намалят разходите по поддръжка.
Тези усилия осигуряват безплатния достъп до плъгини, теми и ъпдейти за милионите потребители на WordPress.org.

че ме мързи от бота.
Значи всички по веригата правят нещо за да я има инфрата а други само ползват и ревнаха като ги резнаха.
Никой на никого с нищо не е длъжен, особенно WP на разни хостинги дето продават с 20000% надценка.

Сървърите, на които се съхраняват плъгините, темите и ъпдейтите за WordPress, се финансират и управляват основно от Automattic, компанията зад WordPress.com, както и от Фондация WordPress (WordPress Foundation), която поддържа и развива свободната версия на WordPress.org.

Финансирането за тези сървъри идва от няколко източника:

1. Automattic – компанията на основателя на WordPress, Мат Мюленвег, която предоставя платени услуги и хостинг чрез WordPress.com. Чрез приходите от тези услуги те покриват и разходите за сървъри и инфраструктура, използвани от WordPress.org.
  2. Дарения и спонсори – Фондация WordPress приема дарения и има партньорства с различни спонсори и компании в общността с цел поддръжка на проекта.
  3. Доброволна работа – много от ресурсите и разработки на WordPress се поддържат от доброволци и общността, което също помага да се намалят разходите по поддръжка.
Тези усилия осигуряват безплатния достъп до плъгини, теми и ъпдейти за милионите потребители на WordPress.org.

че ме мързи от бота.
Значи всички по веригата правят нещо за да я има инфрата а други само ползват и ревнаха като ги резнаха.
Никой на никого с нищо не е длъжен, особенно WP на разни хостинги дето продават с 20000% надценка.
Кой плаща сметката на npm

Имат право да променят кода. Нямат право да махнат атрибюшъните на Аутоматик в плъгина. Ако са мазали върху него, длъжни са да направят следните 2 неща:
  1. Да не променят лиценза му от ГПЛ на нещо друго.
  2. Да не пипат "подписите" на Аутоматик, а да добавят техните си.
Всичко останало е легитимно.

ПП: Мат е лайне и това е известно на повечето във ВП комюнитито. Редовно използва положението си за разчистване на лични сметки. При него всичко е субективно.

Където има пари, морала бързо може да изчезне, WordPress никога не е бил с идея да е безплатен и това е истината, човека си е гладен и си иска парите, няма такова нещо като правим го за хората да е безплатно, рано или късно ще се искат пари от някой от тези хора успял да генерира приход, малките мишоци не се закачат да бъдат "community". Всеки създател на отворен код знае това, доста проекти имат уговорка с някой който изкарвва пари от тях, да поддържа малко проекта и да дава пари под масата или през дарения както се казва. Това е при Magento, Prestashop, Opencart и най-вече при WordPress, също така и при Linux, където Линус Торвалдс получава значителни приходи от Linux Foundation или подобни с "дарителска" цел. Доста мишоци живеят в измислен свят някакъв.

Поздрави.

Горе