Пренасочването влияе ли на СЕО-то?

genesis2202

New Member
Да кажем, че имам онлайн магазин с домейн "А". Имам и 3 други много смислени домейна, с ключова дума в заглавието, припокриваща се с тематиката на онлайн магазина. Домейните само са закупени и така си седят. Мисля, чрез промяна в DNS да ги пренасоча и трите към домейн "А". Това ще влияе ли на позициите в гошо и изобщо ще се счита ли за black hat SEO?
 
От: Пренасочването влияе ли на СЕО-то?

Според мен зависи дали домейните са нови или са стари с останали линкове сочещи към тях - Ако са нови но с различни имена не мисля че ще ти помогнат по какъвто и да е начин - Ако са стари би трябвало старите линковете към тях да ти помогнат.

Отделно си мисля че е полезно и нови домейни да сочат към теб но само ако са с името ти на сайта но с различни разширения - например сайта ти е а.сом а към него сочат а.нет а.орг а.инфо а.бг и тн. - Наблюденията ми са че напоследък Г. толерира брандовете и едно таково пренасочване е едно от нещата които му казват че това вероятно е бранд щом хората са си направили труда да купят всички домейни и са ги насочили към основният.
 
От: Пренасочването влияе ли на СЕО-то?

Идеята ми е да ги използвам тях по някакъв начин. Не искам да стоят просто ей така. Възможно е и да ги продам, но имената им са хубави и може сам да си създам конкурент. Мина ми идея да направя сателитки - блогове, които да поддържам редовно, но вече рядко ми остава време за писане. Иначе и твоята идея за идентични .net .org домейни също е добра и ако намеря някакви купони за отстъпки ще си закупя такива.
 
От: Пренасочването влияе ли на СЕО-то?

Принципно тежест няма да ти дадат, ако са нови и няма никакви връзки към тях, но пък от друга гледна точка, можеш да ги насочиш с 301 и да правиш linkbuilding и на 3-те сайта... така е по-вероятно да избегнеш наказание от агресивен линкбилдинг само на единият домейн...

Другият вариант е тематични директории за статии. Удряш си по един dofollow линк в хедъра и така освен, че ще създадеш още един безплатен за твои колеги, хем пък те ще ти се отблагодарят с още един беклинк от тяхна статия ;) Естествено, някой хора не гледат с добро око на този метод, така, че ако го правиш този вариант, гледай да го опишеш в Правилата на директорията :)
 
От: Пренасочването влияе ли на СЕО-то?

тези домейни нови ли са? ако ги пренасочиш сега, няма да имаш никакъв положителен ефект
 

Горе