Ами парите, които съм готов да вложа са около 150-200 лв. по простата причина, че до сега никога не съм изкарвал пари от интернет. Както казах, ако е възможно без инвестиция, но с много труд, ще е чудесно ( готов съм да отделям и 10 часа на ден, ако знам, че ще стигна до някъде, а няма да съм винаги в дъното ). Първо мислих да продавам дрехи, след това кейсове, защото са по-евтини и т.н. Искам и да попитам как магазините в фейсбук ( за найк екип, който струва 60 лв. или подобно) взимат продуктите си и ги продават. Освен този онлайн магазин мислех да се насоча към социалните мрежи. Общо взето само чета и се опитвам да стигна до някакво заключение и да се захвана с работата. Ако вие имате някакви предложения за онлайн бизнес, каквито и да са, моля предлагайте.
Както казва Робърт Киосакий "продукта е на последно място в една бизнес система." А пък специално в интернет бизнеса на първо място, ти трябва да изградиш популярност. След като си направил това, възможностите за печелене на пари са безкрайни - афилиейт, рекламни банери в сайта, риселинг, дори можеш да продаваш твой собствен продукт. Но първо трябва да изградиш популярен сайт. Има два начина за това:
1. Да направиш сайт, който предлага уникална услуга - примери за такива БГ сайтове са abv.bg, superhosting, zamunda, arena, vbox7, както и много други. Тези сайтове имат огромен трафик, именно защото предлагат уникални услуги на своите потребители, следователно получават добри приходи от това.
2. Вторият (и по-лесен начин) е да направиш блог в който да пишеш за неща, които те интересуват. Например аз се интересувам от бизнес и психология и пиша по тези теми в блога си. Със сигурност имаш интереси за които можеш да пишеш. Независимо дали се интересуваш от даден спорт, като футбол, баскетбол и т.н. или пък дори от политика, помни, че щом нещо представлява интерес за теб, има и много други хора, които се интересуват от това и са готови да четат статиите ти. Тези хора в бъдеще могат да станат твои клиенти и да ти носят приходи.
За финал ще повторя думите на Брайън Трейси - "всичко има значение, всичко се брои." Така че не се притеснявай, че хвърляш усилия на вятъра. Гледай в переспектива - дори сайтът ти да е пълен провал, уменията и опитът, които ще натрупаш ще са безценни. И при следващия си опит, ти вече ще имаш здрава основа на която да стъпиш и ще си няколко крачки по-напред към постигането на целите си. Ще ти дам за пример самият Стив Джобс. В колежа той се е записал на калиграфски курс, който не имало изгледи да му донесе какви и да било ползи. Но той по-късно използвал уменията си придобити от този курс при разработката на софтуери. Благодарение на това, ние днес можем да пишем
по този начин
За повече ценни съвети
>тук<