Здравейте, наскоро закупих къща в близост до Варна, но няма възможност за оптичен интернет. Има 2 фирми, които предлагат интернет от антени на близкия хълм, но не съм ползвал такъв досега. Казаха, че скоростта била между 30 и 50 мегабита, но няма как да я гарантират. Също така се чудя, ако е лошо времето, дали няма да има прекъсвания с такъв интернет. От друга страна проверих мобилните планове. Виваком имат най-добро покритие там, поне на телефона ми обхвата е 5G. Имат един план Unlimited 100, който е с неограничен трафик. Затова се чудя кое е по-добре, да разчитам на тези с антената или да взема план от Виваком. Цената е една и съща - 25лв на месец. Недостатък е, че при Виваком на всеки 10GB трафик интернета спира, но се пуска отново с безплатен SMS - поне така пише в сайта им.
Та като цяло въпроса ми е, ако сте ползвали нещо подобно, кое според вас е по-добре, защото аз няма да живея постоянно там, но искам като ходя да гледам ТВ по интернет, youtube на телевизора. Също така смятам да сложа 2-3 wifi камери, а за тях също трябва да има постоянен интернет.
Та като цяло въпроса ми е, ако сте ползвали нещо подобно, кое според вас е по-добре, защото аз няма да живея постоянно там, но искам като ходя да гледам ТВ по интернет, youtube на телевизора. Също така смятам да сложа 2-3 wifi камери, а за тях също трябва да има постоянен интернет.