Като човек карал скутер доста години да споделя малко впечатления. Независимо колко кубика е книжка си трябва(официално) не знам как стоят нещата с електрическите скутери. Но масово точно скутерите се карат без книжки, сигурен съм че повече от 50% от хлапетата които джъткат лятото нямат книжки. За пример мога да там че ходихме 1 път на разходка до близък връх и от 25 скутера, точно 2ма човека имахме книжки. На полицаи не се спира(нямат право да те гонят само тези които са с мотори имат, ама такива в малките градове няма) или се заобикалят и т.н да не давам лош акъл.
Скутерите са сравнително бързи за скромните си 50 кубика. Китайските и те дигат 60-70, Италиянските отиват на 80 и нагоре, а тунингован скутер дига дори 140 който иска да вярва но съм карал и виждал такъв, друг е въпросът че един такъв тунингован скутер харчи повече от Порше Панамера та излишно но който има пари да харчи.
Като караш скутер в града трябва да внимаваш 2но повече от като караш кола тъй като като те видят такъв малък мотор не ти зачитат предимствата типично по български и трябва да си подготвен винаги.
Накратко неподходящ подарък за 14 годишен за градска среда, ако ще кара примерно само на село по черните пътища и т.н не мисля че е проблем.