Не знам за "преди", но с всеки изминал ден се убеждавам, че консуматорското общество, в което живеем е златно време. Девиза сега е "ще купя", не "ще направя/създам". Трябва само малко мозък, последователност и да не са ти в задника завряни. И ще става все по лесно за младите, които са малко по схватливи от останалите с това малоумно подрастващо поколение, където конкуренцията прогресивно намалява.
Да, със сигурност се оправят по-лесно професионално и от много по-малки. Те на по две години вече почват с телефоните и интернета.
Ние малко по-старите реално ако си погледнем снимки от детството и сравним, изглеждаме като гащници. Кой се е интересувал тогава от мейкъп, да кажем. И какво знаехме изобщо? Знаехме Адидас, Найки, Кока-кола и прочее.
За моето поколение, аз много рано се запознах с интернет, в момента в който се появи, а това мисля, че беше в края на 90-те. Много добре помня и модемите, с карти където се чакаше по 1 минута да изпратиш съобщение по МИРК-ата, както и викаха.
Бум на сайт за запознанства, чат. Никой не беше чувал за ФБ, а май че и гугъл ги нямаше още. После айсикю и вече по времето на скайп може би всичко взе да се променя драстично. Чичо Бил ги купи и ги затри за да излезе ФБ.
И всичко това е негласен картел, по каква причина в сайта на МАЙКРОСОФТ, ще има обяснения за различни опции във ФБ.
Или отиваш да търсиш нещо, което преди години се намираше по ключовите думи. Още преди гугъл да зашие всички по-малки и да изкарва по-големите.
Тук може да се отвори и тема за соц-а. Просто той падна преди това. Ако беше изкарал, примерно още 10-на години не смятам, че някой щеше да ни лиши от интернет и иновации. Дори по-скоро соц. строя сам щеше да започне да се променя и може би щеше да има едно плавно преливане. Което не се случи и всъщност при нас нещата се получиха от трън та на глог.
Но със сигурност морала на хората беше по-висок. Но от друга страна ние точно не можем да избягаме от световните тенденции и дали, щеше да си остане соц-а или не, моралът пак щеше да пада все по-ниско. Тук говоря за човечността, не визирам морала в другия аспект.
Може много да си говорим по тази тема, и отправям покана, ако някой иска да напише нещо в моята блог секция.