Всичко зависи кои са сайтовете и до какво ниво искаш да извлича данните.
Както разбира се и технически изисквания(език, база от данни, етц.)
И в двата сайта, които си дал за пример, трябва да направиш XML по техен образец. Добавял съм продукти и в други сайтове, за които също си правиш XML по някакви изисквания. Общо взето всичките искат различни XML файлове.
Uni нема такъв филм нещо да ти ръга съдържание от въздуха
Стига де за колко време се сглобява генерацията на един XML, две кафета време макс (ако имаш данните). И е много по-добре да си го генерираш през времето когато сайта е idle, вместо някой бот да ти скрейпи 5142734 страници.@uni-web нямаш достатъчно финансов ресурс, че да може да се реализира идеята ти с така наречения от теб глобален бот.
Верно ли тия сайтове искат персонални XML фийдове? Баси изтрещелите хора или просто се мислят за велики. Нормалната работа по-света е да привлечеш повече стоки без да ги натоварваш с допълнителни разаботки.
Аз така и не разбрах - някой правил ли е / може ли да направи/ бот /scraper, който да обхожда и събира инфо от n-на брой сайта /може и отделен бот за всеки сайт, като след това категоризира информацията в база данни, за да бъде достъпна за търсене и подреждане по определен признак от юзери в съответния сайт, където е базата!???
И какво се случва ако въпросните сайтове, които се обхождат, нямат RSS feed!?
@Torbalan Trolski за теб е 1-2 мин., а за други хора е пари, време и излишни нерви. За какво да наема програмист да му напише модул, който да генерира специфичен XML за 1,2,3...Х сайта, като може да се ползва стандартният RSS, който повече готови системи имат.
@pa_lta няма как да стане универсално за всички сайтове, защото трябва да отсееш съдържанието от другите глупости. Ако нямат RSS фийдове просто обхождаш през Х време списъчните страници и после пак по старата схема.
Принципно ако един магазин се съгласи да ти дава данни, може да ти даде достъп до базата си данни - само четене за таблицата с артикулите и цените. 5 мин работа за тях- даже без програмист, но и с програмист на 100 лв/ч пак е 10-на лв. По тоя начин ограничава кои сайтове могат да му представят продуктите (верно, че могат да го скрейпнат - ама и това се спира - напр. след 100 заявки от едно ИП в рамките на 30 мин - да дава 404)
Едниственото което не съм сигурен, е може ли mysql да има потребител който да вижда само една таблица.
Само една таблица не, само една база данни да.
Е това не е добре за магазина.
Това за писането за мен ли се отнася? Ако да - няма проблем. Даваш задание, плащаш и пиша. Цените са от 250 лв. за бот за сайт
Тц, тц, тц ако искам и само определени колони от таблицата може да виждашСамо една таблица не, само една база данни да.
GRANT (ЩеГледашАмаСамоТазиКолона) SELECT ON СуперТайнаБаза.АреГледайБе TO 'uni-web'@'*';
И аз така знам - не разбирам тогава 'де те стега чепика.За близо 9 години от как се занимавам с програмиране, не ми се е налагало да си плащам някой друг да ми пише каквото и да е