Re: Проблем с аватарите
Мерси за желанието да помогнеш... то до петък следобед щеше да е датабейс сървър само а после се оказа че ще е всичко но само за форума...
поне да е нафърфоркано за него... това ми е първия изяло конфигуриран под конзола сървър който се ползва за реално хостване... (с малко phpmyadmin че при базата и юзерите стана много писане) този цпанел ме е разглезил
затова съм като изчезнал
Реших да се придържам към каквото има в центоското и epel репозиторито на редхет, и гледам да няма нищо без рпм, което да си компилирам сам че веднъж на ден да си тегли авто ъпдейти с yum и да става мързелива конфигурация
Значи Xcache няма рпм в тези репозиторита - от него бях най доволен преди... еакслератор още ли съществуват? че не им се отваряше сайта от много време( със седмици което за мен е голяма несериозност) като го ползвах едно време.... и сега направо го пропуснах...
Бях много меркалия да го пробвам memcached дето много го хвалеха за вбюлетин... ама не видях нищо особено като е стартиран на една машина... че даже е успял да забози както и да яде памет за страх в неделя сутрин, отделно че кешира куерита за гост потребителите не могат да гледат новите теми нормално - в другата тема има оплакване....
Опт код акселератора е APC - този не го бях тествал досега
якото е че вбюлетин е писан така че може да се включи ползва памета на акселератора като датастор кеш което като го включих работи много по добре от мемкешъд, направо съм учуден колко е добре и колко падна лоуда като се има на предвид колко малко памет съм му заделил
вероятно защото форума е сам на машинката и не трябва да се конкурира със други сайтове за тази памет
Понеже е само една база данни реших да са дефултни настоики... иначе аз си имам готови за my.cnf правени на база проба грешка и mysqltuner... но са за по голяма от сегашната машина с много бази
сложих си орязани настройки от големия my.cnf ама ми стори че яде много памет така... затова дефултни... изчаквам да събера данни и ще видя какво ще пипам.... ама май отива на не-пипане.... с каквото съм включил лоуда рядко надхвърля 0.45 дори при много пълен форум като обичайно играе до тази стойност като макс реално не съм го виждал над такъв освен като правя бекъп но от прекалено скоро е пуснат...
Ти може да се броиш за помогнал със линка за онзи скрипт за автобекъп през фтп в една стара тема
с това ще се забавлявам преди да си легна тази вечер..... :beer:
Притеснявам че сутрин бг време се наблюдава някакво натоварване поне репортвано от блинки (в неделя беше от мемкешъд и разплутата база това го видях) ама за понеделник нямаше нищо нестандартно освен в конфигурацията освен малко рестриктивни правила в .htaccess взети от булет прооф секюрити за wp.. заради който може някой неща да не са работили днес ги смених с мод секюрити...
Към всички - При високо натоварване трябва форума да се изключва и да вади съобщение да изчака малко затова ще помоля ако видите такива да ми съобщите часа в който някой го е видял за да ми е по лесно да си следя логовете....