От: Проблем след покупка на автомобил втора ръка
Колега,нищо не е станало!!!
Истории много мога да ти изброявам,примерни решения също безброй много.
Ще ти кажа няколко прости факта,ако имаш желание и въпроси,може да ме попиташ конкретно на лично,юрист съм,но се занимавам с коли.
1)Без да искам да те обида по някакъв начин,ти просто не разбираш от коли.
Не си избрал правилно,нито марка,нито модел,цената също не е добра според мен,може би изискванията ми са твърде високи станали с годините.
2)И двигатела не си избрал добре
3)Виждам наченки на паника в твоята личност...Това е просто една кола!Не си трови нервите.Винаги може да я продадеш,ремонтираш,бартеросаш
4)На практика няма как да развалиш сделката и да излезеш на далавера,а намаляването на цената се прави за друго във фактурата.
5)Това с "гостите" е върховната простотия,в БГ има много луди и докачливи хора,освен това не е морално,не е рационално,така гледам и човека май въобще не е виновен.Ти нали гледа колата,пробва я,избра си я,не той те накара,не ти опря оръжие в главата и не ти бръкна в джоба.Ако ти не можеш да избираш кой е виновен?
6)Лично според мен 2-ри път си ударил на камък със сервиза.Чак смяна на турбото...Това не е кола която да си заслужава,турбо може да замине при определени обстоятелства,които съкращават ресурса му.Примерно чип тунинг.Върховната простотия на дизеловите коли и келешите,особено направено от непрофесионалист...
7)Ако колата има чип тунинг и турбото е заминало,отърви се от тази кола,рециклирай турбото,купи старо от автоморга колкото да закрепиш нещата и я продай.
п.п.Не очаквай от стара кола да бъде като нова,за такова нещо ти трябват много знания и късмет.Никой не е застрахован да сгреши.Не прави проблеми за такива простотии,не обвинявай за грешката си други.Трябва да знаеш,че тази кола все за нещо е изхвърлена в чужбина,а от БГ от човек не бих си купил регистрирана кола,гаранция ще проблеми по нея и не е обслужвана,нито редовно,нито с оригинални части.