Welder
Active Member
Имам проблем с един лаптоп HP. От известно време не ще да се пуска, или се пуска от дъжд на вятър. Когато го пусна, лаптопа светва, пуска си вентилатора както си му е реда, но не пали екрана. Седи така няколко секунди и се рестартира. Понякога след рестарта се рестартира пак, понякога седи включен, но без да пали екрана. В редките случай, когато тръгва, работи известно време и изведнъж се рестартира и познатата песен започва на нов глас. Пробвах почти всичко. За начало преинсталирах Уиндовса (Win7), дори извадих и целия харддиск, но без ефект. Следващото ми предположение беше, че има проблем с RAM-та. Има две платки памет. Въртях ги, ту едната, ту другата, ту на единия слот, ту на другия и в интерес на истината веднъж проработи, но за малко. Реших да махна цялата памет, не става и не става. Дори не пищи, че няма памет. Черен екран без каквито и да е признаци на биос. Та това ме навежда на мисълта, че има проблем с биоса. За известно време извадих и батерията на биоса, но не помогна. Дори няма как да му флашна биоса щото не пали... абе омагьосан кръг. Ще ми от полза да чуя и вашето мнение за това, какъв може да е проблема и как да го разреша.
Благодаря!
Благодаря!