Проблем с АБВ поща - клиенти не получават имейлите от насЗ

chelsea6

Member
Здравейте, изпитвам следния проблем от средата на януари месец: Голям процент от клиентите ми, които ползват АБВ поща не получават имейлите, които им изпращам.

Ползвам различни платформи като MailChimp, SendGrid и други и с нито една клиентите ми, които имат АБВ поща не получават имейлите. Голям процент от тях директно отиват в спам, други изобщо не ги получават.

В същото време АБВ май са въвели опция, с която забраняват показването на картинките в имейлите освен, ако изрично за всяко едно писмо не се съгласиш да ги виждаш?

Търся някой, който може да помогне в казуса.

Поздрави и успешен ден.

по ще ти е лесно да накараш всеки един клиент да си смени мейла от абв на gmail отколкото да оправиш проблема. От както тръгна спама в абв с измамите за банките и базата данни на абв беше изтекла , от тогава тръгнаха проблемите. Проблема е в абв, а не в теб.

Същото важи и за mail ( dot ) bg

Напълно подкрепям потребителите, които дадоха такива ласкави коментари за бг пощите. Да, като цяло не става. От много време насам съветвам всеки мой познат да я смени. Няма такова наказание това да ти е основана поща, недай си Боже и за важна комуникация. Те са, говоря за АБВ, основната причина да махнем преди време регистрацията с изпращането на линк за потвърждение. И това още преди време. Нещата не са станали по-добре. И в наши дни отново голям технологичен "прогрес" наблюдаваме там. Щом съм се принудил да имам поща там заради тестове на кой му идва мейла и на кой не, смятай за какво говорим.

Ако имаш опция , сложи едно съобщение някъде, специално за тези с АБВ пощите. Ние преди време имахме такова на регистрационата форма на форума. :)

Напълно подкрепям потребителите, които дадоха такива ласкави коментари за бг пощите. Да, като цяло не става. От много време насам съветвам всеки мой познат да я смени. Няма такова наказание това да ти е основана поща, недай си Боже и за важна комуникация. Те са, говоря за АБВ, основната причина да махнем преди време регистрацията с изпращането на линк за потвърждение. И това още преди време. Нещата не са станали по-добре. И в наши дни отново голям технологичен "прогрес" наблюдаваме там. Щом съм се принудил да имам поща там заради тестове на кой му идва мейла и на кой не, смятай за какво говорим.

Ако имаш опция , сложи едно съобщение някъде, специално за тези с АБВ пощите. Ние преди време имахме такова на регистрационата форма на форума. :)
то по-големия проблем е, че въпреки техническиата уж образованост на част от потребителите те все още продължават да ползват абж.бг като основна поща , дори наскоро гледах на поне 10 фирми със сайтове да са обявили официално мейла им за контакт да е в абв.бг. Потресаващо! Както е казал другаря Ленин - техниката в ръцете на невежата е куп старо желязо !

Google Chrome премахна приставката за абв и доста хора ще спрат да си проверяват почата :)

Иначе си е яко бъгаво абв-то, ама и гмейла не е кой знае какво :)

Всичките български мейл платформи са по-стари от Gmail.
Дир и хит.бг рулз :p 🤣

то по-големия проблем е, че въпреки техническиата уж образованост на част от потребителите те все още продължават да ползват абж.бг като основна поща , дори наскоро гледах на поне 10 фирми със сайтове да са обявили официално мейла им за контакт да е в абв.бг. Потресаващо! Както е казал другаря Ленин - техниката в ръцете на невежата е куп старо желязо !
Да. И като видя фирмена кола с уебсайта, телефона и плеснали АБВ пощата също, и направо ми се обръща нещо от вътре. Поне гледам в групите с малко по технически грамотни хора, че я ползват, за да се регват по някаква сайтове, които им лийкват мейлите за спам. Та поне някои са и намерили истинското приложение. :)

Хейта върху абв си заслужава, но ако бъде честен платформата им "абв на твой домейн" не е лошо решене.

Този проблем с АБВ Поща е доста често срещан напоследък и е свързан с тяхната агресивна спам филтрация и новите им политики за сигурност. Ще ти дам няколко възможни причини и решения, които можеш да пробваш:

Възможни причини:

1. DMARC, SPF и DKIM проблеми – АБВ поща има стриктни правила за автентикация на имейли. Ако тези записи не са коректно конфигурирани, мейлите ти може да попадат в спам или въобще да не бъдат получени.
  2. Висока репутация на спам филтрите – Ако твои предишни кампании са маркирани като спам, е възможно IP адресите на използваните платформи (MailChimp, SendGrid) да са „наказани“.
  3. Голям брой изображения и външни линкове – Това може да активира спам филтрите, особено ако в имейлите има скрити тракинг пиксели.
  4. Новите политики на АБВ – Да, те въведоха ограничение за показването на изображения, което може да повлияе на визуалното възприятие на мейлите.

Решения:

Провери SPF, DKIM и DMARC записите

• Влез в https://mxtoolbox.com и провери дали домейнът ти има правилно настроени SPF, DKIM и DMARC записи.
  • SPF трябва да включва всички платформи, които използваш за изпращане (MailChimp, SendGrid и др.).
  • DKIM трябва да бъде настроен и валидиран от доставчика на имейли.
  • DMARC може да бъде настроен с политика „p=none“ за тестове и след това затегнат.

Пробвай ръчно изпращане от твоя домейн

• Изпрати обикновен текстов имейл (без изображения и линкове) от твоя домейн и виж дали пристига.
  • Ако пристига, значи проблемът е в съдържанието на имейлите от MailChimp/SendGrid.

Използвай различен поддомейн за масови кампании

• Пример: вместо yourdomain.com, използвай mail.yourdomain.com за имейл кампании.
  • Това помага да не влошиш репутацията на основния си домейн.

Преработи съдържанието на имейлите

• Намали броя на изображенията и външните линкове.
  • Добави текстова версия (plaintext) към HTML имейлите.
  • Избягвай прекалено маркетингов език („безплатно“, „специална оферта“, „спечели“ и др.).

Свържи се с поддръжката на АБВ

• Ако голям процент клиенти не получават имейли, може да опиташ да се свържеш с тяхната поддръжка и да поискаш whitelisting на твоя домейн или IP адресите на MailChimp/SendGrid.

Мога да ти помогна с конкретни настройки, ако ми дадеш домейна, от който изпращаш имейли.

Горе