Ха - всички са еднакви явно. Сметките и от топлофикация са така - името на бележките на 1, после като не плати и пращат призовки на собственик, който няма нищо общо със сметката, клиентски номер и др. СЪДИ СЕ С ТЯХ. Ще ти падне всичко до 2009. Другите - казваш на самия длъжник, че ако да 2 месеца (примерно) не ги изплати ще го съдиш и него и няма да се отърве лесно. Даже и за цялата сума може да го съдиш, нищо, че вече е паднала - ти все пак си я разчистил.
Адвокатите по такива дела в страната ни са много, защото просто иначе няма управия. Зависи за какви суми говориш, но в една от наредбите пише какви са минималните хонорари на адвокат в зависимост от сумите, за които се спори. Виж
тук за някаква ориентация, но не съм сигурна, че са актуални. До 14.000 мисля че са към 500 максумум над това стигат до към 900. Мисля. Не съм добра в математиката.
Успех и дано най-накрая хората се сетим, че не може да ползваме нещо и да не си заплащаме. Карма. Има в СУ един цитат, за жалост не помня на кой беше:
Ако има някой, който получава без да работи, то някъде има друг, който работи без да получава.
Спокойно може да се обърне и в такива случай, но не мисля, че на ползващите им дреме... докато не им се каже черно на бяло, че трябва.
Правата трябва да се търсят като не става по лесния начин.