Това сефте го чувам. Дано да има, ама нещо не им намирам на тия далаверата. Повечето банки (така де, некоректните) разчитат на точно такива "недоглеждания" от страна на клиента, ситния текст (който май ги задължиха да не е такъв вече), някакви странни формули са смятане на погасителна лихва и прочие...Нямаше да съм толкова скептично настроен, ако не го видях да се случва пред очите ми - служител на банката да не може да обясни какви суми влизат в образуването на лихвата и по-скоро постоянното и подскачане нагоре. Било вързано с еди какво си, пък коефициент на нещо си....
Не съм грам положително настроен към банките по куп причини. Ето например сега ЦКБ ми взима 10 лева поддръжка на фирмена сметка, а онлайн банкирането им е с ел. подпис, което е отделно, разбираш ли. Един вид плащам си да я крепят на ръце тази сметка да не се откине и скъпата пластмаса, която върви към нея, и защото малко взимат от такси по трансфери и поддръжка на сметка, та и един ел. подпис да си купя ей така да се възползвам от тази така напреднала технология - онлайн банкиране. И какво излиза, дал си над 200 лева за това, че въртят парите ти. Супер.
Колкото до Алианц, добре че познати дръпнаха парите си от депозитите си, защото от 2 и нещо, отидоха на 0.7, което реално дори не се знае дали не е все тази, като имаш и една инфлация, която си яде парите.
Уникредит, от както ме накараха да се почувствам като в КАТ - да чакам с номерче да ме викнат, дори не мисля и да им стигам до офертите.