Бих подкрепил мнението на @AseasRoa, наистина погледни добре какво точно може да се е откачило, гледай матрицата на монитора и дъното. Често се случва. Преди време на един Acer ми се случи, но после запари. И още един важен въпрос - На колко години е лаптопа, защото честно казано и годинките си казва думите. Преди точно 3 дни ми дадоха да преинсталирам една Toshiba на 7 години. Нямаше такава бангия.
От 200гб диск, едно 90% беше зает. при ровене - нямаше никакви файлове, директори или нещо, което да взима толкова място. Демек диска си отива бавно-бавно. При мен лично еди лаптоп не издържа повече от 3-4 години, само един се справи от 7, но в момента е доста зле. Но и зависи и кой го е ползвал. И не мислете, че IT-тата юркат повече комповете си, това е така, но поне успяват да се грижат за него, защото мим изкарва хляба. Докато обикновените юзъри са толкова небрежни, че чак се чудя къде увисва един комп повече - при адванс IT прота или при обикновените юзъри. Предпоследният лаптоп на един такъв юзър беше с XP, което не беше преинсталирано от има няма 3 години. Направо едвам палеше.
Казвам го и това да се вземе в предвид. Последно време все по-рядко ми се случва да оправям компове на приятели под 4 години, което мъка. А въобще не се ангажирам и да ги отварям, изпращам ги на техничари вече.
Съветвам да правите същото. Просто са допълнителни главоболия.