Проблем с пощата на data.bg

nortrant

Well-Known Member
пощата на дата.бг ще се поддържа от Суперхостинг и за това ще се заплаща :D
това е изнудване, особено за тези които им е важно да си запазят мейл адреса.. А Суперхостинг налита като лешояд, винаги и навсякъде да бъде :confused:

повече инфо по темата - http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2191269&st=0

От Супер Хостинг ме увериха, че работят по система за спам и скоро тя ще работи както би трябвало да работи.
миличките :( чак сега ли...
 
Това гледам не е нещо ново и хората са предупредени. Аз не смея да изразя много крайно мнение, но никога не съм съчувствал на тези, които ползвят такива пощи, и тези, които ползват фри домейни за сайтовете си. Рано или късно попадат в това. За жалост това се случва често, защото или не са добре усведомени или просто не са искали да еволюират. :) Но и в двата случаи страдат и обикновени влизат в кризистни ситуаци като сегашната. ;)
 
От: Re: Проблем с пощата на data.bg

Аз не смея да изразя много крайно мнение, но никога не съм съчувствал на тези, които ползвят такива пощи

То по тази логика не трябва да съществуват много бизнеси (абв, гмаил) и т.н. Искаш всички 3 милиона човека с пощи в абв да си регистрират домейни и хостинг за по 150 лв. годишно в Суперхостинг само заради една поща???

И няма как да са предупредени потребители след като са ги ползвали с година, а изведнъж казват че след месец и половина става платена...

Можеха да прехвърлят пощата на някой друг (примерно абв или мейл.бг) и да спечелят дори пари. Освен това потребителите щяха да си запазят пощите и свободния достъп до тях.
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Бате, говоря за дата.бг, дир.бг, нещо което като начало не му основната идея да е поща, а нещо странично. Като бай Кольо, който продава сирене и двигатели за подводници. :) За това винаги са на почит тясно специализираните бизнеси и именно брандове са за това да ги разпознаем кои са. ;) Нещо не си ме разбрал. :)

Еми ще стане платна. Аз не виждам дата.бг, и подобни сървисчета да мат ресурса като абв или гмаил, които са намерили начин да монетеризират и тази си услуга. Можеше всичко да разиграят като сценарии, но в който и да е от тях това е пари за тях и са решили най-лесния начин. ;) Не мисля, че е нещо ново в бг нета. :)
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Малко офТропик...
3.30Паунда(знака не се кодира...) На месец(ЗА ЕДИН ПОТРЕБИТЕЛ) (Google Apps for work) за бизнес с минимални изисквания + всичките инструменти на [G]ошо на собствен домейн. - За мен лично си е удобно полезно и има известни благинки които ги няма в личният профил в Гугъл.

По темата...
Ами дата.бг бяха много добри(едно време), но още след първата им реформа спрях да ги ползвам, доста полезни неща вместо да ги направят платени те направо ги махнаха, а други ги осраха с невиждано смотани реклами, прецакаха много юзъри и при тях се роди онзи кретен razer.data.bg дето го имаше на 5мил. mp3-ки. :(
 
Не беше ли рафтър дата бг. :)

Добре бе, откакто върлувам в нета, съм пощнал първо с поща в AOL, после yahoo, и накрая кула ми прати покяна за Gmail, и това е. Абв, маил.бг и дори дира бяха просто да има. Нищо лично тези пощи, но нека сме професионалисти все пак. :)

Колкото да датата, там положението пак бе изпуснато. Не знам защо, но някои бг онлайн фирми са идеален пример как не се прави, не знам защо и как ги държат такива изпълнителни директори в тия фирми, ама явно по нещо си ги избират, но не е по умения. :)
 
От: Проблем с пощата на data.bg

+1 Вярно че беше рафтър... ха ха
Не само БГ фирми Блинки, то нали знаеш че БГ фирмите понякога копират и провалите на чуждестранните фирмици.

А иначе датата от тук някой ползва ли я? И за какво?

Иначе аз когато разбрах че компютъра става и за друго освен фифа 05 си направих в абв защото само това ми показаха и следващата която направих бе в Gmail и оттогава нищо освен icloud и Gmail не ползвам за лична.
Повечето домейни даже са ми вързани през Google Apps for Work и пощата минава през Гошо.
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Аз я ползвам за сваляне на MP3, ако искам да си правя музика за колата, но скоро открих един конвертор, който тегли от тубата, но не съм го ползвал грам. Все разчитам по радиото да пуснат нещо. :) Иначе си слушам онлайн, или с две думи не съм влизал там от доста време, дори не знам какво се случва. Наскоро влязох, за да се запозная с темата покрай мейлите им.

Аз имам още в hotmail, mail.ru, и....абе пак беше забита една, не мога да се сетя. В годините на проучване много регистрации правиш. :)
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Датата беше един от най-посещаваните сайтове в България. Нормално е да добавят различни функционалности за своите потребители - като поща.
Има хора с пощи на повече от 5-7 години, а сега за месец-два трябва да се откажат от нея...
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Доста жалко изпълнение
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Преди години имах поща там и един ден изведнъж изчезна от тогава дори не им отварям сайта.
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Преди години имах поща там и един ден изведнъж изчезна от тогава дори не им отварям сайта.

И аз съм така. :)
 
От: Проблем с пощата на data.bg

Няма спор в това, но честно казано същото се отнася и за дир.бг. :) Бих се доверил на услуги, които са тясно специализирани. Например ако се сещате за Yahoo, които имаха много невероятен тул за следене на линковете, и го премахнаха. Уж да го интегрират в Bing Webmaster Admin-а, но не го намирам.
 

Горе