Не че имам нещо лично към тая фирма SeaGate но по статистика хардовете им бързо заминават. Когато бачках в сервиза, само за 1 месец ни докараха 15 броя харда с лоши сектори, а бяха ползвани не повече от 4-5 месеца, то добре че бяха в гаранция и им ги заменихме с нови, но само че с Wester Digital или SAMSUNG. Моят съвет е: прехвърли всичко на друг хард, като този го извадиш и прикачиш към USB-порт да не го вижда дъното, и след това го сканирай или с VICTORIA или със MHDD. Ако искаш може и с Hard Disk Regenerator, но аз сканирам предимно с тези първите две които изброих. Поради лошо захранване се развалят хардовете, може и RAM-паметта да засегне, зависи! Какво ти е захранването ? Моят съвет е ако ще купуваш ново PC, направо инвестирай в марково захранване. Аз и на двете ми машинки съм сложил FORTRON BLUE STORM 550 W оригинално, като цената му е 135 лв. иначе ментетата са по 50-60 лв. Заради калпаво захранване менте, може да ти изгори и цяло дъно. Избягвай евтини захранвания под 80 лв. хубавите стабилни захранвания тръгват от 80-100 лв нагоре. Като сканираш харда, можеш да му изолираш лошите сектори и да го ползваш като външен преносим хард на USB-порт, но не и системен. Ако ще ползваш същата видео-карта, гледай този път да е на дъно от INTEL, по принцип NVIDIA комуникират по добре с интелските дъна, и обратно - ATI RADEON са за предпочитане на AMD. Не че няма да работи, ще работи, но след време може да даде някакви проблеми с хардуера, просто двете фирми са конкуретни и правят някакви фабрични шашми в хардуера.
П.П. Когато ще сканираш харда за лоши сектори, го направи от Hiren's Boot - теглиш ISO-то от замундата, пишеш го на CD, самото CD става системно, и зареждаш ОС от диска, и ще видиш менюто с DOS-програмите, обикновено се изписва като PARTITION TOOL, или HD TOOLS, всяка версия на Hiren's Boot е по различен начин. Сканирането на харда ще отнеме няколко часа, но това да не те притеснява.