Re: От: Проблем с хостинг ИЦН
Не че нещо, но авторът на темата сам каза, че не разбира от оптимизация.
Сега аз да ти дам един пример:
Имаш сайт, не си администратор и не си запознат. Кое ще предпочетеш?
Да си губиш времето с настройки на добавки, който дори да решат до някаква степен проблема ще бъде до време. Да четеш, да ровиш. Да следиш кой потребител или кой китайски бот ти е "набарал" някое слабо място и натоварва сайта. "Па" и админ да наемеш (и там разходи и време).
Или веднъж завинаги да забравиш всичко за да имаш време да пишеш съдържание, да се занимаваш с по-важни неща като връзка с твоите си клиенти, линк билдинг и каквото се сетиш още. Пък който ти предлага услугата той да му мисли за останалото.
Сравнението ти с гумата не е удачно в този случай. За гума мога да приема да речем смяната на APC със Zend Optimizer Plus. Да, с новия Zend Optimizer използваното процесорно време спада значително. Мързи ме да чертая графики с gnuplot след тестове с ab или siege, в Гошо има информация.
И да се върна на сравнението за колата. Ако моят автомобил се чупи често аз няма да си играя да го поправям 100 пъти, а ще го карам до като е в гаранция (или ще искам да го сменят) и като изтече гаранцията ще го продам. Ще си спестя нерви и пари.
А ето ти и конкретно решение на този проблем:
opcode cache, db cache, full page cache, micro cache, автоматичен бан при повече от 3-5 опитa за login, cdn за статичните файлове. Как ще го направи и кои добавки ще използва зависи изцяло от конфигурацията на сървъра, на който се намира сайта. Никой не може да даде точен отговор освен самите ICN. Както и самите резултати пак зависят от конфигурацията на сървъра, дори от самите параметри и колко клиенти има на него.
Как ще процедира авторът на темата и дали ще се мъчи с настройки на добавки, дали ще плати на някой да го оптимизира вместо него или дали ще опита друго решение си зависи от него.
Не, че нещо, обаче. Първото което е, че трябва да се разбере от къде е тръгнал самият проблем. Може ботове да са го налазили, може да е погнат от въпросната брутфорс атаката, а може и да има счупване в базата. И какво му препоръчваш ти? Вместо да се разбере какъв е проблема, защото явно има такъв след като превишава лимита със сто посещения - да смени хостинга, защото така е най-лесно? Ндам, страхотна логика. А след време, когато вие като хостинг компания се развиете до прилично ниво при което разполагате с голяма клиентска база искаш да ми кажеш, че ще държите по 50 клиента на машина, защото виждаш ли няма лимити на изразходваното процесорно време? Че като е така, да смъквам няколко сайта от впсите и да ги пускам на споделения ви хостинг.
Да си дойда на думата - бягството от проблема, не решава проблема. След като има проблем - някой трябва да го реши. След като човека пуснал темата не може да се справи с четене на темите тук, нека си наеме някой който да изследва нещата и да намери решение.
Аз лично се подразних от начина по който влезе в темата. Не върви така да си биете шамари в темите на хората. Драго също предлага услугите си в хостинг брашна, icn също имат представители тук, суперхостинг и те, а и хостбългария, но не съм видял нито един от четирете представителя на въпросните компании да се излагат по такъв начин в подобни теми, а те не са малко.
Нещата седят по такъв начин в момента:
(Потребител) Имам проблем, сайта ми харчи прекалено много процесорно време, но не знам къде е проблема - някой да има предложения как да го намаля?
(Ти) За какъв Х ти е да търсиш къде е проблема, стани ни клиент, сигурно при нас няма да го има този проблем.
Та, хайде малко по .. така колегиално да се държиш, какво ще кажеш? За да бъда честен подобен вид конкуренция, а и поведение от страна на някой хостинг доставчик по-скоро би ме отблъснал от него, от колкото да ме привлече.