тео
Well-Known Member
От: Проверка от ГА Инспекция по труда - образци
Чакай бе човек, да не се занимаваме с нета само? Това първо, второ, имаш ли НАЕТ персонал, за тебе е, ако ще и на луната да си ги пратил да бачкат. Та твоя пример си става просто
19.2. Програмисти:
- от 8:00 до 17:00 часа, в т.ч. обедна почивка от 12:30 до 13:00 часа;
....
а пробвай да нямаш регламентирано във вътрешните ти плавила за трудов ред работно време и нормирани почивки
А тая работа "компетентно" освен пиявица от СТМ не виждам кой ще ти я свърши. И то как? Аз като им плащам, какво получавам - предписание - Да се направи :evil:
едит: точно за търговски обекти го правя, а това са ми бланките от които съм гледал. Да не мислиш, че ще има точно за твоя булстат бланка някъде?
Колеги, този правилник не е за вас, ако се занимавате само с интернет или имате т.нар офис или някакъв търговски обект. Съветвам ви, да не ползвате всякакви бланки намерени в интернет, а да търсите компетентна помощ
Ето например
19.2. Производствени работници – цех “…………………”:
- Редовна смяна – от 8:00 до 17:00 часа, в т.ч. обедна почивка от 12:30 до 13:00 часа;
- Първа смяна – от 6:00 до 14:00 часа, в т.ч. почивка от 9:00 до 9:30 часа;
- Втора смяна – от 14:00 до 22:00 часа, в т.ч. почивка от 17:30 до 18:00 часа;
- Трета смяна (ако се налага такава) – от 22:00 до 6:00 часа, в т.ч. почивка от 2:00 до 2:30 часа;
19.3. Пазачи – работят на сумирано изчислено работно време по график, който ежемесечно се изготвя. При изготвяне на графика, задължително се спазват ограниченията по чл. 142, ал. 2 от КТ.
Ако искате да въведете сумирано изчисляване на работно време трябва да водите и съответните отчети и на определеният срок да изравнявате присъствените форми и, ако има извънреден труд да го заплащате в съответните ведомости
Чакай бе човек, да не се занимаваме с нета само? Това първо, второ, имаш ли НАЕТ персонал, за тебе е, ако ще и на луната да си ги пратил да бачкат. Та твоя пример си става просто
19.2. Програмисти:
- от 8:00 до 17:00 часа, в т.ч. обедна почивка от 12:30 до 13:00 часа;
....
а пробвай да нямаш регламентирано във вътрешните ти плавила за трудов ред работно време и нормирани почивки
А тая работа "компетентно" освен пиявица от СТМ не виждам кой ще ти я свърши. И то как? Аз като им плащам, какво получавам - предписание - Да се направи :evil:
едит: точно за търговски обекти го правя, а това са ми бланките от които съм гледал. Да не мислиш, че ще има точно за твоя булстат бланка някъде?