Моят съвет е следният:
Опитай с базовите познания и на 2-те и виж с кое ще се чувстваш по-добре. Имат си и предимства и недостатъци. Като по-малък имах страшно желание за програмиране. Взех си една дебела книга на C++, която освен за четене ставаше и за самозащита при нападение и започнах да чета. След 1 месец така ми се напълни главата, че започнах да забравям как се държи вилица при хранене. Отказах се. Преди няколко години отново събрах кураж (ей така от любопитство) и пак не ми се получи както трябва. Може би нямам необходимите качества, а може и подсъзнателно да съм клонял към друга везна.
Докато програмирането най-просто казано да "преведеш" на компютъра, желания от теб outcome, за което се изисква много логика, последователност и практика, то при маркетинга и рекламата са ти нужни креативност и способност за анализ на понякога ОГРОМЕН обем информация. Както е казал бащата на икономиката (ако не се лъжа) Адам Смит - Планиране, прогнозиране, контрол, анализ, промяна. Най-просто казано това е системата, която се използва в маркетинга + 1000 други tool-ове, психологически трикове, платформи и така нататък.
И двата избора определено не са от най-лесните, но пък ако се докажеш са добре платени. За маркетинговата част не са ти нужни програмни умения. При SEO-то зависи. Някои го правят със, други без познания по програмиране. Основни познания по HTML, CSS и Javascript са ти от полза, но не е задължително, а зависи дали ще се специализираш в TECH SEO, On-Page (On-Site) SEO или Off-Page SEO.
Общо взето това е. И двете насоки, в които си се ориентирал са "дълбоки води", така че ще ти е малко трудно да държиш и двата края.
Колкото до Интроверт-Екстроверт на Карл Юнг, не мисля че има някакво значение. Можеш да си Екстроверт, когато си в добра компания и Интроверт, когато си заобиколен от добитък вместо хора на работното място или навън. Относително е, така че не задълбавай в Юнговата дупка, че и той е многослоен. После ще стесняваме кръга с архетипи, сянката, Анима, Анимус и току виж си забравил за къде си се запътил първоначално.