Даниел Маринов
Active Member
От: Програмисти с идея: да купят ИТ село
Най-вероятно е станало объркване между IT село и Берковица.
Най-вероятно е станало объркване между IT село и Берковица.
аз цигани и съседи никога не бих ги свързал в изречение, било то и програмисти
uphero, почвам да се притеснявам за твоето психическо здраве. Такава паника от "мангалите" изобщо не е здравословна. Гледай си живота и интересите, а това кой какъв бил не би трябвало особено да те вълнува. Щом даденият човек не ти създава проблеми и особено ако може да имате взаимна изгода, по-умното е да се възползвате един от друг, вместо да се занимаваш с мразене и безцелни оплаквания (т.е. окайвания). Защо да живееш на прага на нервен срив оглеждайки се със страх и виждайки непрекъснато врагове вместо да се стараеш да се разбираш с хората около теб (включително и с тези, с които имаш някакви взаимоотношения дори и на разстояние) и така да живееш по-спокоен живот? Точно това е идеята на IT селото. Създаване на по-спокойни условия за работа, тъй като програмистите с повечко стаж започват да им превъртат гайките след време. Изнервящата околна среда сериозно намалява КПД-то на програмистите (а и не само на тях). Стресът много вреди на логическата и творческата работа. Програмирането е микс от двете - много от първото и малко от второто.
П.П.:
По-добро от селското кисело мляко трудно ще намериш.
По-добро кокоше месо от току-що заколена кокошка трудно ще намериш (важи и за други видове месо).
По-качествени от домашно произведените плодове и зеленчуци трудно ще намериш. В нашия двор много се набляга на доматите, които съдържат витамин C и провитамин A, които са полезни за зрението (т.е. за програмистите). Естествено, доматът е полезен и за много други неща.
В моето село има точно две циганки, които живеят тук от край време - едната беше детска учителка, а другата има дъщеря и внучка - лекарки. Няма бълхи, няма тор по улиците, защото вече почти никой не гледа животни, а петела на комшиите изобщо не ми пречи. Магазините предлагат това, което се търси и ги има в изобилие, а който търси деликатеси спокойно може да хване влакчето и за 20 минути да отиде в града, откъдето да си ги закупи. Идеята е чудесна, но не мисля, че ще издържи дълго, като реализация.
Ако в БГ селата няма канализация, аз сигурно в някой град живея и съм си въобразил, че живея в село?:shock: Мисля, че прекалено много се доверявате на митове и легенди.Еха, кое е това село ?
Бай дъ уей - в БГ няма село с канализация. Знаете какво означава това, нали?
Еха, кое е това село ?
Бай дъ уей - в БГ няма село с канализация. Знаете какво означава това, нали?
Гладът отказва всеки от това да живее на дадено място. "Орките" ще дойдат само ако някой им осигурява ядене и безпроблемно самонастаняване на въпросното място.Да, ходят там, където има какво да крадат и да паразитират. Иначе не си интересен. Разберат ли, че едно домакинство прави по над 6К на месец, гледай за какво велико преселение става. Идеята е добра и ако успеят да я осъществят, определено трябва да го избегнат този момент. Остане ли чисто и мирно, ще е перфектно място, но дойдат ли орките, става грозна работа и ще пропадне всичко. Аз не бих живял в село, в което дори и 20% от населението са роми. И не защото съм расист, а знам какво правят когато няма причина да са там, кариерна най-вече. Всяко правило си има и изключения, но рядко се случва.