Вискяр Градинаров
Well-Known Member
От: От: Програмисти с идея: да купят ИТ село
Каквото съм поръчвал онлайн, винаги на другия ден е било при мен. Когато си на село, работно време не те бърка. Часовник - приятеля на стреса, не ти трябва. Ако уцелиш село, в което все още има животновъди, храната е по-ефтина и много по-качествена от градската. Градинка зеленчуци и плодове всеки може да си стъкми: питайте Amoun - беше писал в някоя тема.
Вече няколко пъти се набутвам, като решавам да спестя от куриер и да купя офлайн от магазин. Говоря за Селото. Или няма този модел и се опитват да ми пробутат друг, или няма в момента, или нещо друго. Отделно разходи за път до магазина, отделно такса за паркиране, отделно време.И сега всеки, който желае може да отиде да живее на село.
Проблемът е, че там хранителните стоки (и не само те) са малко по-скъпи (защото се транспортират от градовете и няма голяма конкуренция, не може да се прави икономия от мащаба - продавачите прекарват повечето време в чакане на клиенти, за разлика от хипермаркетите, където няма начин касиер да бездейства през работно време), няма адекватна медицинска помощ и пожарна (трябва да ходят до града), няма аптека (трябва да се пътува до града за лекарства), няма канализация, трябва да се пътува често до града (или да се плаща на куриери при покупки онлайн)...
Има само едно предимство - чистият въздух. (Аз лично го решавам този проблем като не излизам много от вкъщи, където имам уред за пречистване на въздуха, но понякога когато излизам навън се налага да дишам мръсния смог.)
И още едно - може да си отглеждаш сам разни растения без много усилия (и даже животни, ако не те мързи да се грижиш за тях) вместо да си ги купуваш от магазина (например ако имаш ябълково дърво няма нужда да ходиш до магазина за ябълки през съответния сезон).
Каквото съм поръчвал онлайн, винаги на другия ден е било при мен. Когато си на село, работно време не те бърка. Часовник - приятеля на стреса, не ти трябва. Ако уцелиш село, в което все още има животновъди, храната е по-ефтина и много по-качествена от градската. Градинка зеленчуци и плодове всеки може да си стъкми: питайте Amoun - беше писал в някоя тема.