Продава се уеб сайт за светски новини и събития.

hanover

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Характеристики
- Разработен на платформата WordPress
- Авторски дизайн и програмиране на скин
- Инвестирано е в SEO оптимизация
- Правена е AdWords кампания за общ период от около месец в рамките на една година
- Сайта е на точно една година
- Към него е включена разработена фен страница във Фейсбук с 260 фена
- Към него е включен брандиран Twitter микроблог с 22 followers
- Към него е включен акаунт в Networked Blogs
- Има модул за снимки на знаменитости
- Има допълнителен микросайт за игра с потребителите, който също е разработен на Wordpress и има авторски скин. Вече бяха провеждани две игри там, но за съжаление не мога да предоставя статистика за посещенията.
- Екип от 2ма журналисти и редактор са се грижили сайта винаги да има ново и свежо съдържание, което е изцяло авторско (няма нито една статия, която да е copy/paste)

Статистики
- Средно по 3000 уникални месечно
- Средно по 5000 посетени страници месечно
- 69% от трафика идва от Google
- Средно време прекарано в сайта - 1:25 минути
- В рамките на едната година 84% от трафика са нови посетители
- Посетители идват от всички големи градове в България
- Има AdSense от Май месец, като средния приход на месец до момента е 5 евро от две рекламни карета само на първа страница.
- Сайта е печелил средно приходи от по 100-150лв./месец за платени PR съобщения в него и банер реклама на първа страница
- Google Page Rank 2

Не се сещам за друго, което да споделя, но може да ми пишете ако искате други данни.

Причината сайта да се продава е, че стартираме по-мащабна онлайн медия на по-всеобхватна тематика и ресурса от хора, които се грижеха за този сайт ще бъде прехвърлен в новата медия. Практически няма да има кой да се грижи за съдържанието на сайта и не ми се ще да хвърлям едногодишен труд и инвестиции на боклука.

Надявам се сайта да намери своят нов собственик в лицето на предприемчив колега, който може да увеличи приходите от реклама, AdSense и PR и да развие доходоносен бизнес чрез този сайт.
По мое скромно мнение онлайн изданията имат много голям потенциал, който е и много ценен, защото може да се развие ако не с инвестиция от пари, от с инвестиция от отделено време.

Цената на сайта е 1200лв., като към нея ще бъде включено плащането на хостинга и домейна за една година напред.

Ако имате интерес - ще се радвам да ми пишете лично съобщение с Вашите въпроси и предложения.

От: Продава се уеб сайт за светски новини и събития.

И аз се интересувам от сайта, може и на лично.
Има ли някакви доказателства за приходите от ПР кампании и директни реклами (които оценявате на 100-150 лв. на месец)

Характеристики
- Екип от 2ма журналисти и редактор са се грижили сайта винаги да има ново и свежо съдържание, което е изцяло авторско (няма нито една статия, която да е copy/paste)

сайт?
ще продължават ли да се грижат?Колко е цената за обгрижването на месец?
статистика на лично или скайп...
Ще очаквам отговор.
Поздрави

МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА САМО САЙТА ИМА ЛИ ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ?

щото ми се чини че Средно по 3000 уникални месечно
са равни на 100 уникални дневно... което дефакто са 69 само щото само те са от гогле...
та има ли потенциалщотоиначе сайт със 69 уникални на ден не струва 1200 лева мисля :)

И на мен ми се вижда скъпичко, ама докато не видя сайта....
Баси аз единия ми сайт има 89% от Google и 9% от Google images, без фейсбук, туитър, инвестиране в сео, AdWords, редактори и всичко друго има повече уникални от този.

Наистина бих предпочел да комуникираме чрез лични съобщения, би било по-удобно за мен по този начин - благодаря за разбирането. Доста субективно е да кажа, че сайта има потенциал - бъдещето му зависи главно от това в чии ръце ще попадне. Не мога да коментирам дали статистиките му са добри или лоши, но честно казано, ако имах възможността и ресурса, бих продължил да се занимавам с този проект. За добро или лошо обаче съм се насочил към реализация на друга идея, която изисква не малко средства и в крайна сметка се налага да се разделя с този и още един сайт.

Забравих да спомена няколко важни неща, за които ме подсетиха разговорите с евентуални купувачи днес!

Заглавието на темата е леко подвеждащо - сайта не включва само светски събития и новини. В него има папарашки снимки, множество ревюта на скъпи стоки, луксозни продукти и вип дестинации. Това уточнение всъщност е доста важно, защото сайта не е толкова "жълт", колкото вероятно изглежда от заглавието на темата.

Относно това колко излиза инвестицията в екип от копирайтъри, журналисти и редактори - наистина е доста субективно в кой град живеете и дали тези специалисти са начинаещи или с професионален стаж. Също зависи дали тези хора работят на трудов договор за вас или на хонорар. Доста са променливите в уравнението, не мога да кажа с точност колко би ви струвало например месечно да поддържате екип за сайта. Този екип, който аз съм организирал за мен е отличен и затова ще насоча потенциала му към по-голям бъдещ проект.

Ако трябва да съм напълно искрен с вас, не съм разчитал на сайта да покрива разходите за журналисти и редактор (а и той не ги е покривал през повечето време за тази 1 година), защото това не е единствения проект, по който тези хора работят и от който аз разчитам на приходи. Това не означава обаче, че сайта е неизгоден - той ще е толкова изгоден, колкото си го направи новият му собственик. Все пак никой не продава "златни мини", продават се потенциални "златни мини" - ако смятате, че този проект е такава, пишете ми :)

Във връзка с доказателствата за приходите - сайта от самото начало беше реализиран за да разчита основно на приходи от Пиар статии. Подобни рекламни статии са супер изгодно "оръжие" в интернет, защото не само се индексират, но и спомага за онлайн репутацията, а и информират достатъчно добре. Тези статии могат да са доста по-скъпи от банерите, защото са по-ефективни. Пишете ми на лично съобщение, за да ви покажа няколко такива статии, които сме публикували в сайта.

Извинявайте, че не следя активно темата и личните съобщения. В момента съм в лятна почивка и гледам по-рядко да стоя пред компютъра :) Все пак гледам при всяка възможност да се свържа с тези от вас, които се интересуват.

НЕ МОГА ДА ПРИЕМА ЗА СЕРИОЗНА ОФЕРТА, ТАКАВА В КОЯТО ИМА ПОСОЧЕНО САМО ЦЕНА И НЯКАКВИ БЕГЛИШИКАЛКАВЕНИЯ ЗА САЙТА...
ТОВА НЕ Е ПОРТАЛЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ДАМИ КАЗВАТЕ
ПРОДАВАМЕ ЕДИН АПАРТАМЕНТ НЯКЪДЕ В ЛЮЛИН - ЩЕ СЕ ЧАКАМЕ НА ОБЕЛЯ АЗ ЩЕ ВИ ЗАВЕДА ...
НЕМОГА ДА ПРИЕМА ТАКАВА ОФЕРТА ЗА СЕРИОЗНА
ПРИЕМАМ ЧЕ СОБСТВЕНИКА НА САЙТА ЗНАЕ ЧЕ САЙТА МУ НЕСТРУВА ТОЛКОВА ПАРИ КОЛКОТО ИСКА И ГО Е СРАМ ДА ГО ПОКАЖЕ...

НЕМОЖЕ ТИ ДА ИМАШ САЙТ КОЙТО Е ЦЕНЕН ЗА ТЕБ И ДА ТЕЕ СРАМ ДА ГО ПОКАЖЕШ!ИСКАЛ СИ ДА ИЗБЕГНЕШ СПАМА - МАПРОТИВ
ПРИ ЕДНА ХУБАВА ОФЕРТА ЯМА ДА ИМА СПАМ ! ДОСРИ И ДА ИМА ТОЙ ЩЕ ДЪРЖИ САЙТА НА ВИСОКО ЗА ДА ГО ВИДЯТ ПОТЕНЦИАЛНИ КУПУВАЧИ - А ТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ АСПАМАА ОТ САЙТА!!!

БЕЗ ДА СЪМ ВИДЯЛ САЙТА СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЕСТРУВА И ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ ПАРИ ЩОМ НЕ СМЕЕ СОБСТВЕНИКА ДА ГО ПОКАЖЕ ...
АКОЛКОТО ДО ПОТЕНЦИАЛА...
КАК ДА ТИ КАЖА?
ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ МЕРИ С ТОЗИ ? :

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=18212

П.П. НАПОСЛЕДЪК ИМА някакъв бум на нагли оферти... след няколко месечно затишие :)

goliam-potencial.info goliam-potencial.info goliam-potencial.info goliam-potencial.info
ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ НЕЩО - КОЕТО ЩЕ СПЕСТИ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ НЕРВИ И БЛАГИ ЕМОЦИИ...
ПРЕДИ ДА ПУСНЕТЕ ОФЕРТА... ПОГЛЕДНЕТЕ ТАЗИ ОБЯВА... И ПРЕЦЕНЕТЕ...
ИМА ЛИ ВАШИЯТ-САЙТ ПО ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ ОТ ТОЗИ! И АКО НЯМА СЕ ЗАМИСЛЕТЕ...
ЩОМ ЗА ТОЗИ НИКОЙ НЕ ДАВА 1000 ЛЕВА- МИСЛИТЕЛИ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ДАДЕ ЗА ВАШИЯ ТОЛКОВА?
goliam-potencial.info goliam-potencial.info goliam-potencial.info goliam-potencial.info

ВИЖ ЗА ДА НЕ КАЖЕШ ВЕДНАГА ЧЕ АЗ СЪМ НЕКАКЪВ ФОРУМЕН РЕВЛЬО И САМО СПАМЯ
НАПРОТИВ АЗ СЪМ ТИ ПОТЕНЦИАЛЕН КУПУВАЧ НЕ САМО НА ТЕБ А НА ВСЯКА ОФЕРТА ТУК
ВИНАГИ СЪМ ГОТОВ ДА ПЛАТЯ ЗА СТОЙНОСТЕН САЙТ!
ЗАТОВА ГОВОРИ И ИТТРЕЙДЪРА МИ - ПРОСТО АКО ИСКАТЕ КУПУВАЧИТЕ ДА ВИ ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ - ПУСКАЙТЕ НОРМАЛНИ ОФЕРТИ ! НЕ ОЛИГОФРЕНИИ И ДА ЧАКАТЕ РИБКИ!!!

Последно редактирано:

Може пък домейна да е прекалено хубав, та от него да идва цената. Примерно news.com или cnn.bg
Пък може да е и blowtime.com investorwallet.com

Последно редактирано:

Нещата са коректно описани и очаквам на база тях заинтересованите купувачи да се свържат с мен посредством системата за лични съобщения. Там ще можем да обменим контакти и да се чуем/видим за да отговоря на всички техни въпроси. Вече имах разговори с хора, които имат интерес да купят проекта на тази цена. Ако на база това цената се повиши от тази, която съм обявил тук, веднага ще я коригирам в темата и ще уведомя всички, с които преди това съм се свързал. Оценил съм сайта достатъчно добре според своите виждания и именно, защото не очаквам друг да си губи времето и да го оценява наново, не съм посочил домейн. Ако имате интерес - потърсете ме и ще се свържем лично за да отговоря на всичките ви въпроси.

AMOUN, спести си дървената философия, че вече си досаден. Като не ти харесва и не си пряко засегнат, замълчи си по-добре. Мерси...

Нещата са коректно описани и очаквам на база тях заинтересованите купувачи да се свържат с мен посредством системата за лични съобщения. Там ще можем да обменим контакти и да се чуем/видим за да отговоря на всички техни въпроси. Вече имах разговори с хора, които имат интерес да купят проекта на тази цена. Ако на база това цената се повиши от тази, която съм обявил тук, веднага ще я коригирам в темата и ще уведомя всички, с които преди това съм се свързал. Оценил съм сайта достатъчно добре според своите виждания и именно, защото не очаквам друг да си губи времето и да го оценява наново, не съм посочил домейн. Ако имате интерес - потърсете ме и ще се свържем лично за да отговоря на всичките ви въпроси.

Виж сега, според мен не си много прав. Аз се интересувам от покупка на сайтове и то цялостни сайтове (дизайн + сайт + съдържание). Да ти кажа по малко време губя като се свързвам с продавачите които са изложили всичко както трябва + цена. Просто 90% от обявите като твоята не струват и 10% от обявената цена! Не казвам че и ти си от тези 90%, не знам от коя група продавачи си. Ама впредвид многото безценни сайтове на хипер цени - все ми е тая. Аз не мога да предложа нищо конкретно за нещо неспецифицирано.

Твоята работа е "продавам плод" за 1000лв, за повече инфо ЛС. Може да продаваш 100 кила трюфели, ама може да продаваш и една тъпа слива. Напълно оправдано е несериозното отношение което получаваш спрямо несериозната ти обява. Аз лично никога не бих пуснал подобна обява защото знам че аз никога не бих възприел за сериозна подобна обява. Замисли се над това.

В крайна сметка на никой не му дреме за колко си си оценил сайта. Всеки потенциален клиент ИСКА да си загуби времето за да оцени сайта ти. Все едно да ида на пазара да си купя ябълки и да купя от първия келеш който ги дава за 20лв/килото без да се замислям щото оня си е оценил ябълките, а аз за да не си губя времето да не му ги оценя!

Без лоши чувства и успех с продажбата. Може и да се бъркам за твоя сайт, това по горе написаното се отнася за 90% от обявите като твоята, не знам твоята дали е от тези 90%. Може да пуснеш анкета за да разбереш.

Последно редактирано:

братчед ако знаеш каква кола имаммммм... ама нямам време да я карам братчед...

Оценил съм КОЛАТА достатъчно добре според своите виждания и именно, защото не очаквам друг да си губи времето и да Я оценява наново, не съм посочил МАРКАТА И МОДЕЛА. Ако имате интерес - потърсете ме и ще се свържем лично за да отговоря на всичките ви въпроси.
ИСКАМ И 10 000 ЛЕВА

AMOUN, спести си дървената философия, че вече си досаден. Като не ти харесва и не си пряко засегнат, замълчи си по-добре. Мерси...

ЗА КОЕ МИ БЛАГОДАРИШ ? ЗА ТОВА ЧЕ СЪМ ДОСАДЕН ИЛ ИЗАТОВА ЧЕ СЪМ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ?

МОМЧЕНЦЕ- 20 ГОДИНИ СЪМ СЕ БОРИЛ ЗА ДА НЕ СЕ СЪОБРАЬЗЯВАМ С НИКОГО - МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯ СЪС ЖЕЛАНИЯТА НА КЕЛЕШ КАТО ТЕБ ?
НЕ МИ ДРЪЖ ТАКЪВ ТОН ЗА ДА НЕ ТИ ДЪРЖА И АЗ?!
МИСЛЯ ЧЕ ИМАМ МНОГО ПО КВАЛИТЕТНО МНЕНИЕ ОТ ТВОЕТО А?
ИЛИ ИМАШ НЕЩО ПРОТИВ? - ТИ СИ МУ АГЕНТ, КЛИЕНТ ИЛИ РАЗДВОЕНА ЛИЧНОСТ?
ИЛИ СИ ПРОСТО ЗАЩИТНИК НА НЕВИННИТЕ И ОНЕПРАВДАНИ ПРОДАВАЧИ НА САЙТОВЕ?
НАПРАВИЛ СЪМ СДЕЛКИ С ДОСТА ХОРА ОТ ТОЗИ ФОРУМ... ТАКА ЧЕ МИСЛЯ ЧЕ ТВОЯТА ДУМА Е НИЩО ПРЕД МОЯТА ? ИЛ ИНЕ СЪМ ПРАВ?

q spodelete kak da si prodam nai lesno laptopa ;)
:D:D:D:D:D
Баси тая тема стана бит пазар :)
Направи си сайт prodavamlaptopevtino.com, направи му малко СЕО и гледай как поръчките ще завалят :D:D:D

Таз оферта смърди ве. Нищо че сопственика пробутва надезодорираните си изречения.

Хората тука си ценят времето!
Што да се свързвам с някакъв съмнителен субект, продаващ съмнителна стока, да мо слушам 15 минути потготвеното маркетингово изложение,... Когато мога просто да си спамна у форома за КЕф? :)

Нямаше ли едно правило, което гласеше, че не може да спамиш в офертата на сърофумчето ако няма да купуваш? Или това бяха просто някакви идеали от едното време, в което когато на хората им пукаше.

Точно преди 2 часа на бира ме питаха "Баси защо всички светни хора от предприемача заебаха?!" Не беше въпрос, а по-скоро възсклицание.

Що писане . Неможе ли да пльосне това урл тук. Това което е написъл на първия пост не е за 1200 лв.. ако не го разбрал което не е много трудно. Предполагам че го знае и слага тази цифра за да се пазари и да направи "отстъпка" на някой ако му трябва подобен сайт. Ама незнам мен не ме бива в пазърлъците ...
Че така и аз да си спамна ...

пише се 1200 за да се спазариш на 1000
но аз не виждам кое струва 1000 ?
това са 3000 уникални на месец? за 1000 лева?

и ко значиу да не спамим радев?
аз може да не приличам на стандартния купувач
но съм купил - платил за доста неща в този форум...
винаги съм готов да купя хубав сайт стига да си струва парите
бих дал и 20 000 но не и на оферта:
продавам един сайт ама ме е срам да кажа кой е щото ми е неудобно да му искам 1200 лева
ама все пак пробвам може па някой да върже...

ЗА КОЕ МИ БЛАГОДАРИШ ? ЗА ТОВА ЧЕ СЪМ ДОСАДЕН ИЛ ИЗАТОВА ЧЕ СЪМ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ?

МОМЧЕНЦЕ- 20 ГОДИНИ СЪМ СЕ БОРИЛ ЗА ДА НЕ СЕ СЪОБРАЬЗЯВАМ С НИКОГО - МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯ СЪС ЖЕЛАНИЯТА НА КЕЛЕШ КАТО ТЕБ ?
НЕ МИ ДРЪЖ ТАКЪВ ТОН ЗА ДА НЕ ТИ ДЪРЖА И АЗ?!
МИСЛЯ ЧЕ ИМАМ МНОГО ПО КВАЛИТЕТНО МНЕНИЕ ОТ ТВОЕТО А?
ИЛИ ИМАШ НЕЩО ПРОТИВ? - ТИ СИ МУ АГЕНТ, КЛИЕНТ ИЛИ РАЗДВОЕНА ЛИЧНОСТ?
ИЛИ СИ ПРОСТО ЗАЩИТНИК НА НЕВИННИТЕ И ОНЕПРАВДАНИ ПРОДАВАЧИ НА САЙТОВЕ?
НАПРАВИЛ СЪМ СДЕЛКИ С ДОСТА ХОРА ОТ ТОЗИ ФОРУМ... ТАКА ЧЕ МИСЛЯ ЧЕ ТВОЯТА ДУМА Е НИЩО ПРЕД МОЯТА ? ИЛ ИНЕ СЪМ ПРАВ?

Ти малко си дръж магарето в обора. На всяко 2-ро мнение гледаме твои издевателства над мисълта. И то все агресивни. Ти работа нямаш ли си?
И момченце може да викаш на твоите познати...

P.S. Извинявам се оспамената тема.

Горе