Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

cumo_bg

Member
Здравейте, преди повече от 3 месеца ми бяха премахнати рекламите в гугъл заради съдържанието в тях, още тогава изчистих всичко, но така и не ми се появиха рекламите, мина една седмица и върнах съдържанието, даже и сложих малко по хард (нямаше голи п*тки и п*рно). Но от тази седмица, този сайт до сега изобщо не съм го бутал, падна до 10тина посещения на ден, преди 4 дни обаче вече пренаправен сайтът, с нов дизайн, нова функционалност и чисто съдържание, което не е в разрез с правилата на гугъл, рекламите продължават да не се показват. Първо изпратих мейл, но ми искаха някакъв идентификационен номер на проблема, който ми бяха изпратили преди 4 месеца, да но не го пазя този мейл никъде и не мога да намеря този номер, затова им писах някакъв измислен, бота веднага ми отговори. После намерих една друга форма"Can't see my ads troubleshooter", която не ми искаше номер, писах им там, беше преди 2 дни, нямам отговор няма и реклами. Искам да ви питам направил ли съм всичко както трябва или съм изпуснал нещо, ако съм значи трябва да почакам още, ако не съм какво друго може да направя...

Благодаря хубав и успешен ден :)

П.С извинете ме за грешно написаното заглавие, ако някой ми каже от къде да го оправя, веднага ще го направя :)
 
Последно редактирано:
От: Пръдлжава да не ми се виждат adsense рекламите

Отговора дойде
Здравейте,
Тъй като открихме, че сайтът Ви нарушава нашата програмна политика, той вече не е подходящ за участие в програмата AdSense.
Профилът Ви остава активен и можете да поставяте Google реклами на други сайтове, спазващи политиката на AdSense.
С уважение,
Екипът на Google AdSense


Продължава да не ми е ясно защо, нарушавам правилата... сайтът е kutiika.com в него има снимки (които са проверени една по една за съдържание неподходящо за деца) направих проучване в други сайтове с подобни снимки в които има реклами, същото направих за вицовете (които са цензурирани всички), клиповете които съм сложил са embed от youtube(тук ми е малко съмнително да не би това да е някакъв проблем), те са забавни клипове...
Сега мисля да им пиша на бг съпорта...
 
От: Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

Ако чакаш те да ти одобрят пак сайта ще отнеме доста време - просто са бавни.Мисля че по лесно беше да направиш нов домейн и да редиректнеш стария към новия.
 
От: Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

Един приятелски съвет: Не се занимавай с глупости. На мен също ми спряха в единия сайт рекламите, като ми пратиха някакво общо писмо. 2.5 години стриктно спазвах политиката им. В категориите където имах дори и най-малко съмнение, че може да се сметне за "съдържание противоречащо на правилата им" не пусках реклами на Г. И какво..., пак ме спряха.

Искам да ти кажа, че откогато спрях да се съобразявам с тях:
1. Си обогатих съдържанието на сайта
2. Никой не ми "диша във врата"
3. Мамка му това си е моят сайт, аз определям какво ще пускам и кое е "полезно или вредно" за потребителите.
4. Чувствам се по-добре без "надзорник" и се забавлявам докато работя върху сайта си.
5. Ползвам друга ppc програма, която няма толкова измислени и разтегливи правила като на Адсенс, заради които във всяко едно съдържание има с какво да се заядат с теб. И от там да ме баннат, директна реклама ще си намеря и пак ще си върви сайта.

Писах на съпорта на Адсенс, но от умрял писмо. Някакви общи отговори, които в никакъв случай не са нормална бизнес комуникация. Ясно, че са най-гоУемите, ама не са монополисти. Пък и не съм им за умрялите 20-30 евро на месец за 1500-2000 посещения на ден.

Още веднъж... Не се занимавай с глупости. Имам чувството, че много често банват и сайтове с глупаво съдържание (50 снимки събрани от нета + 50 смешни видеоклипа) и малко кликове върху рекламите. За това последното не съм сигурен съвсем. Някой друг да каже.
 
От: Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

Най често банват по сигнали ... Така ще си обясните и защо има сайтове, които нарушават правилата по-грубо от вас, а адсенса никой не им закача. Истината е че най-големите нарушители репортват най-злобно.

Иначе щом са ти отказали два пъти ме се надявай, шанса е почти нулев. С редирект е много рисковано, защото не знаеш кога ще те изплющят пак. Може да ти отиде труда на вятъра, не друго ...
 
От: Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

@sunstorm
Я сподели тая другата ppc и колко ти прави в сравнение с адсенса :).
 
От: От: Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

@sunstorm
Я сподели тая другата ppc и колко ти прави в сравнение с адсенса :).

Малко ми е трудно в проценти да кажа разликата при мен с етаргет и адсенс, тъй като са минали около 40-тина дена от премахването на едните и поставянето на другите. Трябва да отчета и факта, че разни пингвини (мармоти, кошути и лосове и други примати и космати) ми свалиха посещенията с около 70%. Но ще опитам.

Сайтът се "възстановява" лека-полека и се увеличават посещенията и мога да кажа, че с около 10-15% по-малко прави отколкото с адсенс спрямо посещенията в момента. Но това е доста грубо, защото трябва да мине още време и да се върнат старите посещения и ще мога да отговоря точно.

Лично на мен рекламите на етаргет ми харесват, защото се връзват по-добре със сайта ми и мога да си ги оразмерявам по свой вкус. Като гледам имам повече кликове в сравнение с адсенс и се компенсират нещата. Също така мога да ги въртя в категории в които бе немислимо да сложа рекламите на Г.

Но като цяло, това са жълти стотинки колкото да си платиш хостинги и т.н. В никакъв случай не могат да компенсират труда на хората, които пишат и работят в сайта. За мен лично, по-добро от директната реклама няма.
 
От: Продължава да не ми се виждат adsense рекламите

Много ви благодаря за отговорите :) Идеята на този сайт предимно беше да бъде личен блог и да пиша статии в него. А другите вицове, снимки и клипове, бяха просто за повече трафик. Много си прав за това че някой все ти диша във врата. Ще видя по друг начин да изкарам пари от този сайт. Но първо май трябва трафик по сериозен да направя. Лошото е че за директна реклама много трудно може да се вреди човек от големите риби в бранша. Другия начин е да пращам трафик към другите ми сайтове, които носят доходи. Съответно вече когато посещенията станат доста сериозни да се започне да се печелят пари от него.
 

Горе