background: rgba(255,255,255,0.5);
Код:background: rgba(255,255,255,0.5);
Opacity тук не е дабър вариант. Ще направи и текста, който се пише с намалена прозрачност. В друга ситуация би могъл да е по-полезен.Opacity....?
Хм, текстът не ли <p>, а това дето търсим <div> ?Opacity тук не е дабър вариант. Ще направи и текста, който се пише с намалена прозрачност. В друга ситуация би могъл да е по-полезен.
Това, което е написал се подразбира input поле, в което хората търсят нещо. Това, което визираш ти е друго.Хм, текстът не ли <p>, а това дето търсим <div> ?
Явно,текста е там в лейбъла. По друг начин си го представих аз. Колкото до opacity....често се ползва при ховър изпълнения.Това, което е написал се подразбира input поле, в което хората търсят нещо. Това, което визираш ти е друго.
Макар, че и тогава по-добър вариант е rgba. Като се замисля, много рядко в практиката си използвам opacity.
Това също не е вариант. Със CSS можеш да постигнеш същият резултат, на каквато и да е снимка.В общия случай opacity ще повлияе и на текста. Правиш един PNG / GIF файл с необходимия цвят и прозрачност и го слагаш за background.
Тук врачки няма, за кой ли път го пиша.И аз имам нужда от един съвет, в акаунта ми на Боокинг искам да задам на търсачката фона да е полу прозрачен. Задавам така...rgba(54, 25, 25, .75) но не става полу прозрачен.
Ако е със CSS става, но тук не ми позволява да променям.