От: Протестите Срещу Енергийната Мафия
И аз нямам проблем с високите сметки - просто защото сметките не са високи. Цената на енергията в България е евтина (сравнено с другите държави от ЕС) и това ме устройва. Няма как да искам по-ниска цена, при положение че ако това се случи ЕС ще налага големи глоби на България за нарушаване на европейското законодателство и на купища договори (длъжни сме да следваме екофашистката идеология на ЕС - трябва да плащаме скъп ток за да "спасим планетата", а за хората на никой не му пука).
Коя цена е по-ниска бе хепи??? Айде стига се прави и ти на утепан!! Ниска е цената, която излиза от аец-а...а след това кво се случва??? 4-5 пъти нагоре минимум.
В холандия плащат и ток и газ на тристаен 50-60 евро общо на месец. В германия на четристаен имах макс 50 евро...
И без въобще да сравнявам доходите...НЕ ЧЕ НЕ ТРЯБВА, у бг заради куци далавери цената е поне 2 пъти по-висока.
Ключовата фраза тук е "ток и газ" -тоест ползването на газ намалява общата сметка. Затова в САЩ затварят ядрени реактори и започват да произвеждат ток като изгарят газ. А щом газовите централи са конкуренция - представи си директното изгаряне на газ с цел отопление колко е изгодно (при директното изгаряне няма загуби от преобразуване на топлината в електричество и пренасянето му).
Виж на energy.eu - там са изредени цените на електрическата енергия на всички държави от ЕС.
Вярно е, че цената се надува по несправедлив начин. Това се прави и в другите държави,
не е само български проблем. Тук обаче го правят по-приемливо, крадат по-умерено. Затова цените тук са по-ниски.
В крайна сметка ЕС ни налага да плащаме по-скъп ток заради задължителното изкупуване на "зелена" енергия на високи цени.
Точно в Германия цената на ток е около два пъти по-висока. Сметката може и да е по-ниска, защото там пестят енергия - имат топлоизолация на жилищата.
Данните за цените на тока са публични така че може да провериш.
Аз съм привърженик на мажоритарния вот и съм сигурен, че на следващите реални избори (т.е. тези след Великото народно събрание) ще имаме мажоритарен вот.
Как точно си го представяш този мажоритарен вот?
Уикипедия каза:
Мажоритарният избор, с едно или повече гласувания, може да се проведе в едномандатни избирателни райони (избира се един представител от района) или в многомандатни избирателни райони.
Това с избирателните райони не е честно. Защото народните представители трябва да представляват всички граждани (тъй като те пишат законите за всички граждани, а не за отделен избирателен район). Освен това тази глупост с избирателните райони е несправедлива и по друга причина - различните народни представители може да влязат с различен брой гласове.
На предишни избори имаше някакъв опит да се гласува за личности, обаче хората масово гласуваха за партии. Мнозинството не би гласувало за определена личност.