Професия покер играч.

5ROVBABY

Active Member
Преди да прочете текста, бих искал да вметна, че нямам за цел за зарибявам хора да играят покер. Просто прочетох доста глупости в мрежата на тази тема, написани от наистина некомпетентни лица. Освен това, мисля, че почти се вмества в тематиката на форума.
В днешно време все повече и повече хора се занимават сериозно с покер. Тази професия е много интересна и приятна, но в същото време и ужасно трудна. Да си бъдеш шеф изобщо не е лесно. Вижте някой гледни точки върху това да бъдеш покер играч, както някои от предимствата и недостатъците на тази професия.
Така, нека още в началото да разграничим покер играта от хазарта като цяло. За разлика от другите хазартни игри, в покера (реалното име на играта е Тексас Холдем) са нужни много умения и много тренировки за да се постигне успех, като в дългосрочен план ролята на уменията е по-голяма от тази на късмета.
И така, какво всъщност е да си професионален покер играч? Ами, общо взето това изисква адски много самообучение и труд. Професионалистите в тази професия всеки ден дискутират ръце помежду си, гледат тренировъчни клипчета и четат разни статии. Няма ден, в който да не поддържат формата си. Това може да изглежда досадно, но ако започнете да играете тази игра Вие ще се влюбите и ежедневните Ви занимания ще Ви доставят удоволствие.
Друг аспект на това да сте покер играч e това, че е почти невъзможно да се отегчите от работата си. Всеки ден Вие попадате в различни ситуации, взимате различни решения и играете срещу различни опоненти. Освен това, съревнованието с противниците Ви събужда у Вас спортната злоба и Вие с всеки изминал ден играете все по-мотивирано.
Не на последно място, доходите, които може да спечелите играейки покер никак не са малки дори на микро лимитите. Ето Ви един пример, ако играете на 10НЛ (това означава, че сядате на масата с $10 и са Ви нужни около $500 капитал за да играете сранително спокойно на нивото) по около 60 часа месечно, Вие спокойно може да спечелите пари, които се равняват на размера на минималната работна заплата за България, умножен по 2.
Предполагам, че се досещате, че и тук не всичко е розово. Най-трудното в тази професия е понасянето на вариацията, или моментите, в които губите пари. Дори да играете добре, понякога просто ще губите ръка след ръка и няма да можете да направите нищо. Важното обаче е да запазите самообладание и това да не повлияе на играта Ви, защото ако повлияе по някакъв начин, то Вие ще гуите още и още пари. Затова ако някога играете покерр, не мислете за парите на масата като за пари, а ги смятайте като - големи блайндове, инвестиционните Ви инструменти в играта или както решите, само не и като пари.
Другото важно нещо е да спазвате банрол мениджмънт. Не играйте с пари, които не може да си позволите да загубите. Това ще повлияе на решенията Ви и ще допринесе за лошата игра.
И така, надявам се да добихте бегла представа за професията покер играч. Текста е написан на ниво, предназначено за хора, които нямат идея какво е покер. Ако се чудите откъде знам тези неща, самият аз се занимавам професионално с покер от около година.
 
От: Професия покер играч.

Много дълго и скучно... като сео статия?
не можах да разбера смисъла от написаното ?
защо го писа?
заради подписа ли ?
щото нема линк в статията и чак се учудих че няма :)
 
От: Професия покер играч.

Написах го с цел да опровергая твърдения като "покера са лесни пари" или "ако играеш покер, ще си загубиш жилището". Сайто в подписа няма нещо общо с покера, въпреки, че и там ще публикувам подобна статия.
 
От: Професия покер играч.

Нали се сещаш, че глупостите в нета ги пишат такива като нас, за да зарибяват реферали ;] Краставичарите няма да ги учиш к'во е покер и к'во да пишат.
 
От: Професия покер играч.

Сега ще споделя и моя опит с покера.
Kaто започнах да се занимавам с онлайн бизнес в началото незнаех какво точно да правя и търсех различни методи за изкарване на пари.Бях дочул че от покера може да се изкарват пари, но не ако го играеш като хазартна игра ами със стратегия за печеливш покер.Намерих някакъв сайт в който ти даваха $50 безплатно да играеш покер в онлайн зала по твой избор имаше покерстарс фултилт и тн. Зачудих се какво печелят собствениците на сайта но решиих да не му мисля много и се записах.Но за да получиш парите трябва да прочетеш десетина статии на тема покер и да решиш покер теста.Тъй като не бях играл никога покер ми стана интересно и реших да се пробвам, научих правилата прочетох статиите и реших теста платиха ми $50 долара и почнах да играя.Важно е да се каже че в статиите беше дадена покер стратегия която трябваше да следвам докато играя покер и докато се науча да го правя печелившо, след което придобивам точки и ми се отключват нови и по адвансед статии и стратегии за печеливш покер.Зарибих се много яко и показах на 5-6 приятеля фатката със безплатните 50 долъра за покер (сайта който даваше петесетте долара имаше реферална програма така че който и да зарибя щях да спечеля пари от нея)


Ето както стана играх 1-2 месеца покер по стратегията на най нискяит лимит май беше полвин цент малак блинд 1 цент голям блинд и изгубих педесетте долъра, всичките ни приятели също някой вакараха и техни пари след това и продължиха да играят.Аз независимо че бях чел най много за покера от тях също изгубих и се отказах.След известно време се оказа че съм спечелил нови $50 за игра. Изиграх ги и тях видях как стоят нещата и се отказах да играя покер за в бъдеще..

Та това което осъзнах за покера е, да можеш да играеш печеливш покер и да си вадиш парите с него, но процента от хората които са успешни в покера и печелят е много по малак от процента на хората които печелят примерно във онлайн бизнеса или някакъв друг бизнес.Верно има милионери от покер ама са по малко от 1%.
Изискват се много повече качества, които поне при мен ги нямаше, трябва желязна психика трябва да си владееш емоциите при това ужасно добре не трябва да си алчен..
Също според моите проучвания хората играещи печеливш покер играят по много часове нонстоп без да стават от компа пикаят в пластмасови бутилки до компютъра...
И това е за да не им се прекъсва играта..

И СЕГА ДА КАЖА НАЙ ВАЖНОТО И ПРИЧИНАТА ЗА МНЕНИЕТО МИ.
ПРЕДПРИЕМАЧ НЕ Е ТОЯ КОЙТО ИГРАЕ ПОКЕР ПО 18 ЧАСА НА ДЕН И ПИКАЕ В БУТИЛКА ДО БЮРОТО ЗА ДА НЕ СИ ПРОПУСНЕ ХОДА В ИГРАТА.

ПРЕДПРИЕМАЧА Е СОБСТВЕНИКА НА ПОКЕР САЙТА, ИЗКАРВАЩ МИЛИОНИ ОТ МАЛКИ КОМИСИОННИ НА ВСЯКО ЗАЛАГАНЕ КОЕТО СЕ ПРАВИ МЕЖДУ ХОРАТА ИГРАЕЩИ ПОКЕР.
ПРЕДПРИЕМАЧА Е ТОЯ КОЙТО Е СЪЗДАЛ САЙТА ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ $50 (АФИЛИЕЙТ НА ПОКЕР САЙТОВЕТЕ) ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ ПЕЧЕЛИ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО НЯКОЙ ИЗГУБИ БЕЗПЛАТНИТЕ $50 И ВКАРА СВОИ ПАРИ В ПОКЕР САЙТА.

Решете вие от кои искате да бъдете Предприемача релаксиращ на острова със коктейлче с парите на покер играчите. Или човека пикаещ в бутилки седейки 18 часа на виртуална игрална маса изкарвайки пари на ПРЕДПРИЕМАЧА.
 
Последно редактирано:
От: Професия покер играч.

+ това като прочетох първите 5 реда и разбрах колко си компетентен ти самия "покер играчо" като казваш, че истинското име на покера е Тексас Холд 'Ем. Все едно да кажеш, че правилната дума за "мач" е "футбол".
 
От: Професия покер играч.

колега, да споделя като човек играл покер, и излезнал с някаква малка печалба 150 евро след един месец.

Първо-ако мислиш да играеш по 60 часа на седмица - извинявай- не става така. Това означава, че не отделяш никакво време за анализиране на изиграните си ръце, нито за учене, нито за гледане на филмчета на конкретни теми от покера. Второто нещо- ако си начинаещ, има да се надяваш някой по-напреднал да ти дава акъл- става ама коучването е платено. А да обсъждаш с тези на твоето ниво е като приказки между рибари. Всеки е по-голям от другия и знае най-добре как се ловят риби. Въобще имаш доста подвеждащи моменти. Да не говорим, че се смята 30 BB за достатъчни за дадено ниво, не е нужно чак 50. Но наистина колегата горе ти го каза, това не е предприемачество. Да не говорим , че не става за семейни/обвързани хора, защото най-добре се играе вечер, през деня няма риба почти. А ако си жертваш семейното щастие за пари- ми не говори добре за теб. А и още нещо-адреналинът може да ви разкаже играта.

А иначе ще ти е трудно много в тази ниша, играч.ком и грайндърс.бг обират страшно голям дял от покер обществото
 
От: Професия покер играч.

Онлайн покера изобщо не е покер!
Покера си е 100% хазарт!
Хората които забогатяват от покер са като хората дето забогатяват от тотото - късметлии!
 
От: От: Професия покер играч.

Онлайн покера изобщо не е покер!
Покера си е 100% хазарт!
Хората които забогатяват от покер са като хората дето забогатяват от тотото - късметлии!
Доста несериозно звучи, не мислиш ли ?
 
От: От: Професия покер играч.

Доста несериозно звучи, не мислиш ли ?

Не, защо мислиш че е несериозно? Обоснови се.
 
От: Професия покер играч.

1.В тотото единственото умение,което ти трябва е да правиш точка с химикал. В покера- трябват много умения.
2.Покера не е късмет. Именно заради уменията, които трябват за да играеш.

Не съм добър покер играч, но съм схванал разликата между чистия хазарт и покера :)
 
От: Професия покер играч.

1.В тотото единственото умение,което ти трябва е да правиш точка с химикал. В покера- трябват много умения.
2.Покера не е късмет. Именно заради уменията, които трябват за да играеш.

Не съм добър покер играч, но съм схванал разликата между чистия хазарт и покера :)

Глупости. И аз си мислих така преди време.
Какви умения трябват? Да научиш правилата и да знаеш да си държиш картите. Всичко си е късмет, пробвай да играеш срещу късмета да видиш какво е :)

Играл съм много покер дори още играя. Преди 3 години и аз си мислих че мога да живея от покер, дори известно време беше така. На края разбираш, че постоянно въртиш едни пари, нямаш никакво свободно време и замираш като личност. Това е покера!
 
От: Професия покер играч.

Познавах и аз големи играчи на покер ама всички залязоха :) нещо напоследък няма сигурни неща
 
От: Професия покер играч.

М/у другото наскоро приеха покера (специално Тексаския) в клуба на интелектуалните игри. Наред с шах, бридж и т.н.
 
От: Професия покер играч.

Играя покер с приятели - офлайн - вече 10 години. Така не плащаме комисионна на никого. Изискват се много умения, но и много късмет. Няма 100% печеливша стратегия за покер. Има % вероятност това да се случи. Разбира се колкото покер играчи има в света има точно толкова стила на игра и нито един от тях не е сигурно, че ще те направи богат. Играйте покер като хоби - за да си професионален играч на покер е нужно много повече от пари, здрави нерви и много свободно време. Както казва matrixbglan предприемач е собственика на онлайн сайта, или казиното, а не играчите, колкото и да хвалят с професионализъм (между другото стават и професионални грешки)...
 
От: От: Професия покер играч.

Онлайн покера изобщо не е покер!
Покера си е 100% хазарт!
Хората които забогатяват от покер са като хората дето забогатяват от тотото - късметлии!

не е така :)
Има си хора които се специализират в това
има такива с голям талант
това е като при пеене рисуване и каквото се сетиш
имаш ли талант да усещаш противника - печелиш!
развиваш ли се в тази област + талант
те прави водещ играч...
години практика с анализи
и ти свикваш и знаеш още първите две карти - колко процента шанс имаш да спечелиш и дали е оправдан риск да залагаш...

при тото е въпрос на шанс при рулетки и покер машини също...
Но при игра срещу противници са важни само талната и опитът ти.
предполагам си опитвал да играеш, но не с цел печалба а с цел забавление.
разликата е... много голяма.
в единия случай си интернет потребител отварящ сайтове
а в другия интернет предприемач печелещ от сайтове :)

разбира се е важен и късмета...
Но един опитен и талантлив играч с късмет, ще победи един неопитен играч с късмет :)
 
От: Професия покер играч.

Играя покер с приятели - офлайн - вече 10 години. Така не плащаме комисионна на никого. Изискват се много умения, но и много късмет. Няма 100% печеливша стратегия за покер. Има % вероятност това да се случи. Разбира се колкото покер играчи има в света има точно толкова стила на игра и нито един от тях не е сигурно, че ще те направи богат. Играйте покер като хоби - за да си професионален играч на покер е нужно много повече от пари, здрави нерви и много свободно време. Както казва matrixbglan предприемач е собственика на онлайн сайта, или казиното, а не играчите, колкото и да хвалят с професионализъм (между другото стават и професионални грешки)...

къде играете бре :)
много ми се играе
чак научих ламята да играе, ама само двамата не е интересно ...
на морето бяхме намерили хора които да играят и играехеме доста, без пари - на чипове.
на Арапя редовно до 10 -12 през ноща :)
 
От: Професия покер играч.

къде играете бре :)
много ми се играе
чак научих ламята да играе, ама само двамата не е интересно ...
на морето бяхме намерили хора които да играят и играехеме доста, без пари - на чипове.
на Арапя редовно до 10 -12 през ноща :)
Тук в Перник. Братовчеда има голям клуб с едно сепаре, в което не влизат клиенти.Купихме професионални жетони. Преди да започнем играта си оставяме винкелите на входа на кръчмата :) Събираме по 100 кинта от човек. раздават се чипове и първите двама взимат 80% и 20 % от всичко. Междувременно си къркаме и боцкаме (това вместо такса за казино) Рядко правим и разменено гостуване като само разнасяме чиповете нагоре надолу. :)
 
От: Професия покер играч.

до колегата, който си мисли, че е хазарт това , а не е покер-
давам ти елементарен пример

според теб ръката КК влиза алл-ин след 3бет и губи от АА - ти ще кажеш , че това е късмет нали?
А аз ще ти кажа, че това е +EV(estimated value), т.е тази ръка е огромен фаворит срещу почти всички ръце и ако се набиваш префлоп ол-ин с нея ще ти носи като цяло печалба в дългосрочен план
Та това е покера правене на обмислени ходове, с пресмятане на шансовете на ръката ни и играене оптимално. Виждал съм ръце за по хиляди долари, които губят след като са 80-90 фаворит преди да излезне търна и ривъра. Това ти ще кажеш , че е хазарт, а то си е просто малък семпъл
Не говори за неща, които не разбираш , моля те.
 
От: Професия покер играч.

да ама затова са процентите...
ако имаш 80% начален шанс да спечелиш с тази ръка, си струва да залагаш на нея, защото 4 от 5 пъти ти ще спечелиш!
нямам как да пребориш статистиката :)
ще загубиш веднъж, но 4 пъти ще спечелиш, затова е хубаво да знаеш шансовете на ръката, а и опитът ти казва кога да залагаш. Всичко това съчетано с таланта да разпознаваш кой блъфира и кой не ти дава огромно предимство, което само един гол късмет не може да победи.
Късмета е гадна кучка... ту го има ту го нема :)
 

Горе