От: Професия покер играч.
Изводът от темата е, че няма абсолютно никакъв смисъл да се играе покер професионално. Аз никога не съм играл, и вероятно никога няма да играя. Факт е, че има хора изкарващи пари, но процентът на реално печелещите е жалък. Доколкото разбрах, трябва да се изгърбиш от учене и играене за да изкараш 2 минимални? Ако целта беше да си изкарват някакви пари с денонощно висене пред компа, то по-добре да играя някакво мморпг. И с Lineage 2 и с WoW могат да се докарат тия пари, но там е работата, че ще трябва да се счупиш от игра.
Ако времето прекарано в учене на стратегии и тренировки се инвестира в нещо по-разумно, парите могат да бъдат доста повече от 2 минимални и шансът за успех много по-голям. Сега да не вземе някой нов да прочете темата и да реши, че ще става професионален покер играч и ще се изхранва от покер. Няма да стане. Ще изкараш/изгубиш $100-$200, ще си напълниш главата с безполезна информация и ще продължиш да работиш от 8 до 5 като некфалифициран персонал.
Има толкова много, ама ТОЛКОВА много супер интересни, полезни и доходоносни неща, които човек може да научи. Следващите 10 години няма да ми стигнат да науча всичко, което искам за да се нарека успешен. А вие се занимавате да учите покер стратегии? Препоръчвам на всички да се придържат към основната цел на IM - пасивен доход. Целта е да си правят големи суми пари с минимални действия, а не да се пулите в некви карти денонощно, надявайки се, че може би, някои ден, ще се доберете до някакъв си турнир, който теоретично може и да спечелите.
Играйте си там покера оффлайн с приятели и забравете за онлайн покера. Той е машина за пари, само че играчите не влизат в сметката.
По тази логика, всеки трябва да стане предприемач или Webmaster, и да трупа пари.. А пък другото се тая..
Нали трябва да има хора, които да играят покер, които да ходят на работа всеки ден в 7, които да се гърбят по цял ден за минималната..
Еми... не става така
Аз лично съм играл
МНОГО офлайн покер... (онлайн, не толкова много, не и там съм джиткал, нямам тръпка онлайн като играя)
ДОСТА пъти съм печелил, но тогава гледах постоянно клипчета, и серий от разни The Big Game, Full Tilt Night и т.н..
Когато почнеш да играеш покера, след като си ги гледал тея неща, след като си играл в нета, почва да ти става всичко пределно ясно..
Седнеш ли на масата да играеш на живо, разбираш всичко..
Като видиш как реагират хората след флопа, на търна, на ривъра, веднага може да подразбереш горе долу за какво става на въпрос.
Също така е, много важно да се следят залозите и т.н. Raise-овете и т.н..
Тва си е цяла религия.. Толкова много има да се учи, че пак няма да се научи..
Покера ми беше основния източник на пари, като не се занимавах с IT.. Правих си добри парички, не мога да се оплача.. Предимно печелих, рядко губех.. Знаех си мярката.. Кога да спра.. кога да се хвърля.. Никога алчността не ме е превземала..
Естествено, че съм правил глупави Fold-ове... всички сме ги правили..
Най-важното в покера Е
ДА НЕ ТИ ПУКА! Да можеш да поемаш риска! Да имаш топки да приемеш залога! Да платиш на Raise, когато трябва.. И т.н..
НЕ ТРЯБВА ДА ТИ ПУКА...
Защото, ако ти пука нищо няма да стане..
И най-важното е
'НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ИГРАЕШ С ПАРИ, КОИТО НЕ МОЖЕШ ДА ЗАГУБИШ!'