От: Путин: Русия ще помогне на Сирия при военен удар- Дискусич относно Сирия
Просто не ми се мисли, а хората масово не знаят какво реално се случва, защото почне ли да се говори за политика, все едно им казващ "Утре ще умреш!"..
Друг тип хора пък казват" Русия ще ни помогне" или от сорта на "Ще се оправим, когато руските танкове дойдат!".
Има и хора, които си мислят, че НАТО или ЕС, ще помогнат при евентуално посегателство над нас. И тем подобни филми..
Е как да обясниш на тези хора, че никой не ни мисли доброто, защото сме му "братски" или го кефим. Как да им обясниш, че за да получиш, трябва да дадеш. Как на тези хора да им се вкорени нещо, което не е вкоренено с времето и от които институции трябва.
Между другото на мен също не ми вкоренено от училището, там учихме някакви смешни часове и до там (
и това става в гимназията, където вече бях почнал сам да се интересувам, а не да чакам някой да ми го предава). Сам си се образовах, донякъде благодарение и на няколко приятели, с които почнахме да обсъждаме първо история, после и политика по малко, по малко и така до днес. Един лош минус на това сам да започнеш е, че ще преминеш през много преобръщания във възгледите си, което води до колебания и от там, може да се откажеш рязко от политика, ако в главата ти настъпи ХАОС. Има и други критични минуси, които за щастие преодолях!
Но масово от хората, които срещам не ги влече историята, а от там как ще ги влече политиката освен от лично облагодетелстване.. Но това е друга тема, между другото интересна, за това кой от форума, как е стигнал до сегашните си възгледи и влечение към политиката.
Та народа не го интересува, особено младите които срещам изобщо не ги интересуват неща като политика или пък история. Не знаят какво се случва в света, в главите им е само хаос, хаос, хаос.. Ето за това избягвам да мисля тези сценарии от по-горе, защото просто следва да настъпи отчаяние и може би страх, което само вреди на здравето на човек!
ПП: Не говоря за институция, като училището и то гимназия, да направят от теб политик, но ако се предават повече часове, няма да навреди на хората. Не да се радват, когато им предложат педесетолевка за техния глас.