От: Работа с трудни клиенти
абе вие какво говорите тук. ама не е редно да се оплаквате въобще, не можете да го промените и все така ще си е - обраничен народ и прости бизнесмени, това е. нали ги гледаме всичките - едните в син сити, другите оплодители на фолкаудиторията, трети си търсят съпруги по нискорейтингови телевизии. смехът е както се казва от сърце и сълзи. животът им е шампанско, сълзи и ци.2. вие искате сайтове да им продавате. не се занимавайте с глупости. и се стегнете. давате им офертата, това са цените и ако искат. защото тъпото копеле така или иначе ги е дал за някое сапаре и е пратил к*рволяка на спа процедути. не ги мислете тия. вие гледайте себе си. изнесете услугите си, ако смятате, че те заслужават парите, които сте обявили. правете си за вас проекти. правете и бартери, благодарение на уменията си. но никога не лягайте по корем, за да може селяците тук, оприличаващи се за много разбиращи бизнесмени, да ви тъпчат. защото терикатчето има всеки месец вноска от 2К за колата си, а в същото време се цигани за тези пари да изведе бизнеса си в интернет. не са за жалене такива мърди.
тук не заслужават вашия труд и го казвам съвсем искрено. не знам защо имат такова мислене и кой ги е наказал така несправедливо. нали като отиде да си купува кола е същото. първо никой не ти прави отстъпки и всяко нещо се плаща без договаряне. било то ел. стъкла, джанти, кожен салон, dvd и какво ли още не. а в същото време някой като им продава "разрастване на бизнеса им" им е скъпо. да мрат в кофите. това не е сериозно и всеки истински, повтарям истински бизнесмен ще го потвърди.
едно време работех за един кретеноподобен мамут, който беше много в час с нещата, само, че вървеше милия поне 30 години назад. дойдоха от една фирма за уеб разработване, повикани от него, защото може да е тъп и ограничен ама всеки ден като гледаш новини и филми все ти се е набило в главата, че интернет е фактор. та, дойдоха въпросните хора и започнаха. искам да кажа, че бяха си написали много добре домашното - то не бяха презентации, то не бяха разпеатани песонални оферти, то не бяха референци от големи бизнес, абе чудо омайно. всичко беше по конец. след като си тръгнаха реших да полюбопитствам и попитах какво ще реши или ще вземе ли решение. на което получих отговор "е нали и сега правим пари, за какво да наливам в такова нещо. пък е и скъпо, даже с отстъпките". никаква преспектива. след това и на мен ми станя ясно, че този бизнес няма да го бъде. не знам какво е станало с него, но факт е, че не го чувам. голем лидер, големи решения.
не знам сега как е бг бизнеса. дали инвестира в такива неща, прави ли стъпки, отпуснала ли се е кисията на тези бг работодатели. все ми е тая в интерес на истината. но ще е хубаво, ако има положителна насока на това. като чета нагоре мненията, май все така си - все прости хора са на тези лидерски позиции. лошото е, че тенденцията е в навсякъде. и милите работници не знаят нищо. а те рално дават предложенията, ако случайно има фирми със съджешчън бикс. ама май и това не е стигнало тук. а на оперативките само шефа говори как нещата не са на добре. нещо нормално - за да има оправдания да не плаща високи заплати, респективно - да не дава "големи" инвестиции за уеб присъствие. нищо не става тук, работете си за себе си и за в чужбина, тук е загубена кауза. вярвайте ми, дано се е променило.
Не се заблуждавайте проблема е че няма работеща икономика - и освен за престиж тези сайтове за почти нищо не им вършат работа.
Повечето хора станали бизнесмени имат вродено чувство за това кое ще им донесе печалба и кое не - на този етап те не виждат с какво тези сайтове ще им подобрят бизнеса.
Отделен въпрос е че и фирмите предлагащи изработка на сайтове съвсем не са цвете за мирисане - или предлагат необосновано високи цени или тънки срещу никакво качество.
какво означава да печелят от него, баце? това да не ти е като да сложиш на 14 червено във Вегас. сайт за престиж е макс 100-150 лева, за какво си говорим. сайт визтка. не нещо тежко и много корпоративно. печелиш от него, ако имаш желание да печелиш от него. сайт се прави с цел, а не просто да имаш нещо в нета. проблема е, че това не го виждат - общата картинка на нещата. ако е ей така за да има нещо, да - определено губи смисъл. ама то ще е и един бизнес.
съгласен съм, че има големи измекяри измежду фирмите разработчици. били правили сайтовете на еди кой си, път сега поддържат еди какво си, 19 измислени сертификата и награди, като тази за сайт на годината, и ти искат некви дебелажи. такива са за въжето, защото като дойде някой друг, ограничения "бизнесмен" ще е и предобенен, освен всичко.
и малко повече вяра, че това не е за без пари. без пари е сифилиса на Сливница.