Разделяне на страници?

viktor5

New Member
Здравейте. Извеждам списък на статии от бД по този начин, но искам да ги разделя на страници. Сега ги изважда всички една под друга.
Опитавам с различни уроци, но не ми се получава. Начинаещ съм. Ако може някой да помогне ще съм благодарен. :cry:

PHP:
<?
$sql = "SELECT * FROM forsale_content WHERE category='$category' AND status='online' ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($sql);
while ($record = mysql_fetch_object($result)) {

$question = nl2br($record->description);
$answer = nl2br($record->answer);
?>

<a href="?q=detail&amp;id=<? echo"$record->id";?>"><? echo "$record->title"; ?><?php if($record->pce != "") { ?>
               - $<? echo number_format($record->pce);?>
<?php } ?></a>
(<? echo "$record->city"; ?>) (<? echo "$record->postdate";?>)

От: Разделяне на страници?

А, да си чувал за: limit 0,1 или там по колкото искаш да ги изведеш на страница?

PHP:
$page = $_GET['page'];
if($page = ""){
 $page = "0";
}
 $max = "1";
 $sql = "SELECT * FROM forsale_content WHERE category='$category' AND status='online' ORDER BY id DESC limit $page, $max";

Здравейте. Извеждам списък на статии от бД по този начин, но искам да ги разделя на страници. Сега ги изважда всички една под друга.
Опитавам с различни уроци, но не ми се получава. Начинаещ съм. Ако може някой да помогне ще съм благодарен. :cry:

PHP:
<?
$sql = "SELECT * FROM forsale_content WHERE category='$category' AND status='online' ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($sql);
while ($record = mysql_fetch_object($result)) {

$question = nl2br($record->description);
$answer = nl2br($record->answer);
?>

<a href="?q=detail&id=<? echo"$record->id";?>"><? echo "$record->title"; ?><?php if($record->pce != "") { ?>
               - $<? echo number_format($record->pce);?>
<?php } ?></a>
(<? echo "$record->city"; ?>) (<? echo "$record->postdate";?>)

Благодаря, за бързия отговор.
Ок, но аз искам да направя странициране. Да разделя и да извеждам X-брой статии на страница.
Опитвам разни уроци web-tourist.net/login/login/view.php?st=1908.... igdesigners.com/razdeliane-sadarjanieto-na-stranici-php-mysql.html - без успех.

Някъде бъркаш явно не е толкова трудно, мога да ти го здъвча, няма проблем, но така никога няма да се научиш :)
Благодаря, за бързия отговор.
Ок, но аз искам да направя странициране. Да разделя и да извеждам X-брой статии на страница.
Опитвам разни уроци web-tourist.net/login/login/view.php?st=1908.... igdesigners.com/razdeliane-sadarjanieto-na-stranici-php-mysql.html - без успех.

Аз съм ти дал базата, как да ги разделя после самото странициране опитай, ако има проблеми пиши ще помогна.

Да, явно бъркам някъде, извежда ми бяла страница

Ако се откажеш от това постоянно отваряне и затваряне на php може :)

както казах не е сложно просто ако хванеш , че има страница в гета, я смяташ + или минус.

Заявките също не са сложни, само, че вместо при заявка за следваща страница ако искаш да ги проверяваш де слагаш още една променлива.

Ок. Кой от двата урока които съм посочил горе смяташ, че е по-добрия вариант?
А, би ли ми показал как може да стане с нагледен пример, моля?

Третия моя. Тези уроци ги ползвай само за база, разбери ги какво са писали и какво имат в предвид.

Това да не ти е за някой курс или нещо?

Виж страницирането е на много прост принцип, не ми се пише сега специално за теб, иначе мога да ти постна моята система но, тя ползва много функции които няма как да ги имаш :) , за това просто тествай.

Принципно схемата ти я казах каква е всичко около страницирането се върти в лимита зададен към mysql :)

Ще се справиш само в началото е трудно, повярвай ми не го правя за да те мъчам, мога да ти дам всичко на готово, просто искам да се научиш да го правиш сам. ;)
Каквото не ти е ясно питай. :)
не се справям :(

Горе