Регистрация на фирма с ел. подпис

deffnews

Well-Known Member
Самостоятелно, без участието на посредници фирми, които регистрират фирми...

Най-вече ме интересува, може ли примерно аз, след като имам електронен подпис да регистрирам фирмата със собственик друг човек? Мой роднина е, но аз нямам право да регистрирам фирма на мое име, а пък той няма електронен подпис и става супер тъпо, ходене по институции, по-долеми разходи, по големи такси. Някой запознат ли е с този казус?
 
Ако си адвокат или нотариус може да те опълномощи и ти да го играеш фирмата посредник.
 
Доколкото разбрах, примерно за ЕООД след първоначалните учредителни актове и посочване на собственик и управител, на хартиен носител, спесимена и внасянето на капитал, управителят може да бъде заявителят в електронния носител - формуляра в Агенцията по всписванията, но не ми е хич ясно как предишните документи ще се приложат за да се докаже всичко това. Може и да се въобразявам, понеже хич не съм наясно, но с моя електронен подпис мога да подам и платя таксата по електорнен път? Т.е. ако аз като примерно в учредителния протокол съм вписан като управител няма пречка да съм заявител за вписване в агенцията? Четох различни вариации, но ако в агенцията по вписанията мине наред, след това вече трябва да е действаща фирма?
Идеята е да регистрираме фирма с възможно най-малко разходи.
 
Един електронен подпис е 30 лева, избивате го само с разликата в таксата. Иначе с Вашия не става. А мобете да платите по всякакъв начин.
 
Проблема е там че да изкараме още един ел. подпис ще коства към 100 лв, тъй като най-близкия офис на такава фирма ще ми излезе такива разходи. Иначе подписа е около 40 лв, не знам някъде да е 30, моя струваше май 40 и нещо.
 
Самостоятелно, без участието на посредници фирми, които регистрират фирми..
Регистрацията на фирма е най-малкия проблем. Дори и през посредник излиза около 100-150 лв. Ако това трябва да се спести, по-добре откажете на вашия познат няма смисъл, никакъв.
 
Дайте ми съвет относно името? Чувал съм, че могат да върнат регистрация ако сметнат че името има нещо нередно? Някакви практики, полезен съвет?

Много съм объркан - добре, прави се учредителен акт и всичко което трябва за пред агенцията по вписванията, но те преди него са на хартиен носител, това после как се подава към агенцията? тогава вече където ще ползвам ел. подписа?
 
Последно редактирано:
Скоро ще споделя пълен пътеводител за регистрация от до за ЕООД, със стъпки, попълване на документи, особено А4, без консултация ви съветвам да не подавате.
 
За тези които са от Пловдив - препоръчвам тази счетоводна кантора за водене на счетоводство.
На линка, който давам са посочени цените за регистрация на фирма - между другото това са нулевите цени, които ще платите за регистрация
 
Тези дни ще напиша нова тема - подробно обяснение, точно по този въпрос. Висшият адвокатски съвет пак се е наканил да вдига минимумите за регистрациите, а от др. страна, все повече хора притежават електронни подписи. Ние се занимаваме с регистрация на фирми професионално, но честно казано не виждам защо един човек, който иска едно обикновено ЕООД, технически грамотен е, и има ел. подпис, да не може сам да си направи нещата. Ако случайно или впоследствие му потрябва нещо по-специфично, нека търси проф. помощ, вкл. и от нас.

Иначе, конкретно на поставения въпрос: не може. Можете евентуално да подготвите документите на другия човек и да ги занесете на гише, но не може да заявите вместо законния представител на фирмата по електронен път.
 
Най-вече ме интересува, може ли примерно аз, след като имам електронен подпис да регистрирам фирмата със собственик друг човек?
Мляко късно, ама на кратко НЕ в никакъв случай освен ако нямаш нотариус твой човек, който прави глупости ! Но пак трябва лично присъствие на роднината в банка
И на края ако роднината има Ел подпис може да пускаш фирмата и спираш от негово име
 
Последно редактирано:

Горе