Здравейте,
Първо бих искал да поздравя хората, които дават изключително компетентни мнения, от които не на едно се натъкнах. Страхотни сте! Сега по моята тема - предстои ми регистриране на ЕООД като ще се занимавам с търговия на стоки, предлагани през интернет и основно изпращани чрез куриерски фирми. А ето и въпросите:
1. Задължително ли е създаване на сайт /он-лайн магазин при положение, че имам развита Фейсбук страница и продажбите ми стават основно през нея. Отделно съм допълвал с обяви през сайтове като olx и др. - идеята ми е може ли да продължа да предлагам там стоките през моя профил, с моите имена?
2. Има ли някакви законови изиквания, за които бихте ме посъветвали да обърна внимание, може би на Закона за ел.търговия.?
3. Ще ми е нужен ли касов апарат при положение, че наложените платежи ще се превеждат във фирмената разплащателна сметка.
4. Коя банка бихте ми препоръчали ми препоръчали за откриване на набирателна и в последствие трансформиране на разплащателна сметка в предвид изгодните ценови условия за обслужване на сметката.
5. Предметът на дейност как да го формулирам, някаква съвети в предвид изложеното по-горе?
6. Трябва ли фирмата да я регистрирам като администратор на лични данни
7. Отчитането с фактура как става - артикул за артикул или общо, имам в предвид може ли да вкарам стока, за която нямам фактура и няма да бъде зачетена като фирмен разход?
8. Нужен ли ще ми е елекронен подпис?
9. Как според вас е по-добре да се осигурявам като самоосигуряващо се лице или чрез ДУК.
Предварително благодаря за всеки, който би взел мнение по въпроса.
Желая на всички светли празници, изпълнени с доброта и любов!