Регистрация по ДДС при над 50 000 лв доход

От: Регистрация по ДДС при над 50 000 лв доход

Ами той догорвора е сключен от разстояние. Имаш договор със почти всяка фирма която предлага афил програма. Друг е въпроса че е на англиски и няма подпис от двете страни. Това може да ги затрудни, ще им трябва повече вереме да обмислят нещата и да стоплят. Но ти си го подписал като си натиснал бутона за конформация.

Представи си какъв кошмар ще бъде да ти поискат неподписания договор на български език - трябва да плащаш на преводач по високите тарифи...

Представи си какъв кошмар ще бъде да ти поискат неподписания договор на български език - трябва да плащаш на преводач по високите тарифи...

Не са чак толкова високи тарифите, пък ти като правиш по 50к мисля, че колкото и да са високи няма да те бърка. :)

За какъв трибуквен ще им е неподписан договор? :mrgreen:

50K не е печалба, а оборот. Печалба може и да няма (напр. 50K приходи - 100К разходи = 50К загуба).

А неподписания договор могат да го искат само защото имат приятел преводач и трябва да му ползваш услугите за да не ти искат и други неща...

Лицензираните преводачи взимат около 10лв на страница.
Никъде в счетоводните и данъчни закони не се изисква превод от лицензиран преводач, а само преведен договор, т.е. можеш и сам да си го преведеш.

Това последното много ме зарадва :)

Разбира се физическото лице плаща данъци и осигуровки съгласно ЗДДФЛ. Обаче по-лошият вариант е фирмата да плати данъци, да плати [данъци върху] дивиденти и после физическото лице да плаща пак данъци. Затова писах по-горе за намаляване до нула на печалбата на фирмата. По мое мнение плащането на данъци на физическото лице може да стане само в България.

Писал съм пълни глупости.

Върху доходите от дивиденти, за които е платен 5% данък дивидент не се плащат осигуровки.

Тук пише, че при дивиденти над 50 000 не се налага регистрация по ЗДДС.

Горе